Войти

Головний біль і проблеми з очима

Напруга очей – це стан організму, коли наші очі втомлюються від інтенсивної роботи протягом тривалого часу.



Це може бути читання, перегляд смартфону, довготривала робота за комп’ютером тощо. Головний біль і помутніння зору можуть бути симптомами втоми очей. Щоб відпочити, виконуйте регулярні перерви, використовуючи правило «20-20-20». Відпочивайте кожні 20 хвилин, дивлячись на об'єкт на відстані не менше 20 метрів протягом не менше 20 секунд. Захворювання очей є однією з найменш поширених причин головного болю. Але у деяких серйозних очних проблем головний біль і зміни зору є прямими симптомами хвороби.
 
1. Закритокутова глаукома – це раптове блокування відтоку внутрішньоочної рідини з ока та швидке підвищення тиску. Симптоми включають головний біль і сильний біль в очах або над ними. Інші симптоми включають нудоту, блювоту та зниження зору. Це прямий показ до невідкладної медичної допомоги. Вам слід негайно звернутися за лікаря, якщо у вас є ці ознаки щодо стану здоров’я.
 
2. Гігантоклітинний артеріїт (GCA) – це набряк артерій, що проходять уздовж нашої скроні, і, зазвичай, зустрічається у літніх людей. Кровопостачання ока зменшується, що призводить до погіршення зору та постійного пульсуючого болю в скронях. Це також викликає чутливість шкіри голови. GCA потребує невідкладної медичної допомоги та вимагає негайного лікування, щоб запобігти втраті зору на обох очах.
 
3. Однією з найбільш серйозних причин головних болів із змінами зору є інсульт. Це трапляється, коли приплив крові до мозку зменшується або блокується. Ознаки інсульту включають сильний головний біль з опущеною повікою і, можливо, подвійним зображенням. Якщо у вас є ці симптоми, негайно зверніться за медичною допомогою.
 
Головні болі можуть бути викликані багатьма захворюваннями та розладами, що вражають інші частини тіла. Деякі умови, що можуть викликати головний біль, включають:
  • проблеми з вухами;
  • проблеми з щелепами;
  • проблеми з пазухами;
  • артрит;
  • підвищений артеріальний тиск;
  • нервові захворювання;
  • захворювання кровоносних судин;
  • пухлини;
  • аневризми (коли слабка кровоносна судину наповнюється кров'ю та випинається).
Чи викликає поганий зір головні болі у дітей?
 
Батьки часто припускають, що поганий зір викликає головний біль їх дитини. Але дослідження свідчать про протилежне.
 
Одне дослідження показало, що проблеми із зором рідко є причиною головного болю у дітей, навіть коли головні болі виникають під час зорових завдань, таких як домашні завдання. Результати показали, що не було значного зв'язку між частими головними болями дітей і потребою в окулярах.
 
Наступні звіти батьків показали, що головні болі зменшилися у 75% (3 з 4) дітей. І їх головний біль з однаковою ймовірністю покращиться, незалежно від того, чи отримали вони новий рецепт на окуляри.
 
З'ясуйте, що викликає ваші головні болі
 
Повідомте свого лікаря, якщо у вас часто болить голова, або якщо у вас дуже сильний головний біль. Спеціаліст запитає про ваші симптоми та історії хвороби, і огляне вас. Вам також можуть знадобитися певні тести, щоб з'ясувати, що викликає ваші головні болі.
 
Як саме вони будуть лікуватися, залежить від їх причини. Якщо здається, що ваші головні болі викликані проблемами із зором, вас можуть направити до офтальмолога. В офтальмологічному центрі «АЙЛАЗ» ми приймаємо пацієнтів з підозрами на будь-яке очне захворювання, адже ми маємо окремий спектр спеціалістів із кожної патології. Досвід, якісне обладнання та професійність колективу зможуть допомогти вам знайти точні відповіді на будь-які питання. Звертайтеся та дбайте про своє здоров’я вчасно! 

 

МИ ЗНАЄМО ВСЕ ПРО ВАШІ ОЧІ!

Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.