Войти

Лікування п`яткової шпори

Клініка CitiDoctor проводить ефективне лікування п'яткової шпори, не вдаючись до хірургічних методів.



спеціаліст фізичної реабілітації, масажист хірургічного центру CitiDoctor Бубнова О.А.
 
Не займайтеся cамолікуванням – це може мати серйозні ускладнення, аж до порушення функцій стопи. Наш медичний центр має величезний досвід успішного лікування такої хвороби за допомогою ударно-хвильової терапії.
 
Що таке п'яткова шпора?
 
П'яткова шпора – одна з найбільш частих причин болю в області п'яти. Суть проблеми полягає в тому, що на суглобовій поверхні п'яткової кістки утворюється гострий наріст, «шпора», що травмує навколишні м'які тканини.
 
Лікарі відзначають комплекс біомеханічних чинників, що стимулюють цей процес. Це – перенесені травми в минулому, падіння, надмірна вага, заняття спортом на жорсткій поверхні та у незручному взутті. Певне значення має архітектура зводу стопи – люди, які страждають на плоскостопість, більш схильні до біомеханічних травм.
 
Біль у п'яті посилюється при ходьбі, в спокої вона слабшає. Дуже болючим буває ранковий підйом і перше наступання на п'яту. Потім інтенсивність болю зазвичай знижується, але протягом дня вона відновлюється знову.
 
Травмовані кістковим виростом тканини можуть починати набрякати, та біль може поширитися на всю стопу, залучаючи сухожилля, що проходить від п'яткової кістки до пальців стопи. Так розвивається п'яткова шпора.
 
Можливі ускладнення:
 
• набряки голеностопа;
• артрит / артроз суглоба великого пальця ноги;
• сильні болі в місці запалення.
 
Діагностика
 
Для початку необхідно звернутися до лікаря. Це може бути травматолог-ортопед, лікар загальної практики, лікар-невролог або фізіотерапевт.
 
Якщо ви підозрюєте, що у вас п'яткова шпора, симптоми та лікування підтвердить і призначить тільки лікар. Жодні засоби народної медицини в цьому випадку не усунуть проблему.
 
Лікар проводить первинний огляд і діагностику. Якщо натискання в області п'яти викликають хворобливі відчуття, лікар зробить припущення про наявність п'яткової шпори, а для підтвердження її наявності видасть направлення на рентгенографію або МРТ стопи. Якщо дослідження підтверджує наявність кісткового наросту, діагноз вважається підтвердженим.
 
Важливо пам'ятати, що зміни в тактильної чутливості стопи або супутні запальні захворювання суглобів вимагають додаткових досліджень, оскільки можуть означати наявність інших захворювань.
 
Ударно-хвильова терапія при п'ятковій шпорі
 
Ударно-хвильова терапія – науково доведений метод лікування захворювань опорно рухового апарату. Принцип УХТ полягає в здатності гідроакустичних хвиль проникати у фіброзні підстави. Створювані хвилі активно взаємодіють з пошкодженими тканинами. Подібна дія запускає прискорений ріст клітин, що сприяє загоєнню переломів, зниженню болю, відновленню м'яких тканин. 
 
          
 
На сьогоднішній день УХТ – це найбільш ефективний і швидкий спосіб лікування шпори на п'яті. Під дією ударної хвилі відбувається руйнування кальцієвих відкладень та активізується процес регенерації пошкоджених тканин, сприяє відновленню. Больовий синдром стає менш вираженим з кожною наступною процедурою 

CitiDoctor – хірургічний центр повного циклу.

Лицарі хірургії: боротьба за ваше здоров’я без компромісів!

Задайте питання лікарям і отримайте відповідь

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Міжнародний медичний центр CitiDoctor https://citidoctor.ua

04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1

Тел.: 0(44) 333 48 85

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.