Войти

Клінічний випадок складної реконструкції носа

Пацієнтка звернулась до пластичного хірурга Ігнатьєвої А.Г. з проблемою вигляду свого носа: горбинки носа та асиметрії кінчика.



В анамнезі, за словами пацієнта, операцій не було.
 
Пластичним хірургом Анастасією Ігнатьєвою було змодельовано прогноз носа. При підготовці до операції було проведено всі необхідні дослідження, включаючи комп’ютерну томографію носа. Планувалася ринопластика з вирівнюванням кінчика носа та зменшенням горбинки. 
 
Під час операції було здивуванням виявити, що відсутній повністю хрящовий каркас кінчика носа. Асиметрія кінчика носа була викликана не зміною положення хрящів кінчика носа, а відсутністю хрящів. План операції був змінений. Так, замість естетичної ринопластики була проведена реконструктивна пластика носа з відновленням хрящового скелета кінчика носа.
Цікавою особливістю даного випадку було використання хрящів з горбинки для відновлення кінчика носа. За допомогою такого перемоделювання хрящових структур відпала необхідність додаткових втручань на вусі та ребрах для запозичення хрящів. Недолік пацієнтки, велика горбинка, став трансплантатом для формування кінчика носа.
 
Коли після операції почали з’ясовувати причину відсутності хрящового каркасу кінчика носа, вияснили, що в дитинстві у дівчини був фурункул в даній ділянці носа, в результаті чого ЛОР-хірург на огляді виконав резекцію хрящів одним рухом ножиць. Так, через ніздрю хірург 20 років тому вирізав весь хрящовий каркас носа. Як результат: асиметрія ніздрів і погане дихання.
 
Відсутність операцій в анамнезі, повна діагностика носа перед ринопластикою – і все одно відбулася кардинальна зміна планів та ходу операції інтраопераційно.
 

                   

 
 
Результатом пацієнтка задоволена, було досягнуто естетичну корекцію носа, усунення горбинки, відновлення внутрішнього каркаса носа та, відповідно, клапану лівої ніздрі, що покращило дихання пацієнтки. При цьому малотравматичний принцип пластики носа був збережений, і не знадобилося додаткових втручань для взяття хрящових графтів з вуха або ребра, завдяки делікатній роботі з перемоделювання носа.
 
Дана операція була виконана на високому рівні завдяки технічному оснащенню клініки CitiDoctor, досвіду в реконструктивній хірургії носа пластичного хірурга Ігнатьєвої А.Г. та професійної анестезіологічної  підтримки.
 
 

 

CitiDoctor – хірургічний центр повного циклу.

Пацієнт понад усе: боротьба за ваше здоров`я без компромісів!

Задайте питання лікарям та отримуйте відповідь



Хірургічний центр повного циклу CitiDoctor https://citidoctor.ua

04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1

Тел.: 0(44) 333 48 85

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.