Войти

Через забруднення повітря можна втратити зір

Інститут офтальмології Університетського коледжу Лондона довів, що у людей, які живуть в районах з високим рівнем забруднення повітря, набагато вищий ризик погіршення зору – аж до його повної втрати.



Дослідження опублікував British Journal of Ophthalmology.
 
Одразу, коли ми побачили цю статтю від колег, то спроєктували результати дослідження на місто Київ та інші українські міста, що через наявність смогу від автотранспорту, заводів і промислових зон так страждають на брак чистого повітря.
Доведено, що забруднення повітря безпосередньо пов'язане з розвитком вікової макулодистрофії, захворювання, при якому уражається сітківка ока та порушується центральний зір. Причому макулодистрофія є головною причиною сліпоти у людей у віці за 50 в країнах з високими доходами населення.
 
Тому, поки ми зосереджені на інших актуальних новинах щодо вірусів, не слід забувати про своє щоденне здоров’я. Пам’ятайте, що при незначному підвищенні рівня забруднення повітря твердими домішками з діаметром частинок 2,5 мікрона та менше (PM2,5), ризик розвитку макулодистрофії підвищується на 8%. А при підвищенні вмісту в повітрі твердих домішок з великим діаметром частинок ризик зростає на 12%!
 
Полюбіть активний відпочинок, частіше гуляйте у парку, бувайте на дачі та просто на природі. Ваш зір, дихання та кровоносна система зміцнюються під час корисного часу на свіжому повітрі.
 
До речі, у світовий океан за цей рік потрапило півтора мільярди медичних масок. Тому – кожна безпека може легко стати небезпекою, якщо ми перестанемо дбати про чистоту та екологічну безпеку у своїх домах, родинах і країнах. Бережіть себе! 

 

МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ!

Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.