Войти

Біль у животі під час карантину: лікуватися вдома або звернутися до лікаря?

Біль в черевній порожнині буває тупим, пекучим, гострим і стріляючим. Біль в животі виникає при різних захворюваннях і станах організму.



Під час online-консультацій нам надходить дуже багато питань з приводу терміновості звернення до лікаря під час домашнього режиму. Якщо ниючий біль в животі триває, то як швидко необхідно звернутися до лікаря та наскільки небезпечним є не звернутися до спеціаліста та зачекати деякий час?
 
На найактуальніші питання від наших пацієнтів відповідає завідувач хірургічним відділенням, загальний хірург Глаголєва Анастасія Юріївна.
 
Михайло Миронов: «Болить біля пупка. Що робити?»
 
Біль, що локалізується біля пупка та потроху рухається в праву нижню частину черевної порожнини, може свідчити про апендицит. Апендицити – це запалення відростка кишечника. У більшості випадків, як відомо, для видалення апендикса потрібно хірургічне втручання.
 
Терміновість звернення до лікаря: при запущеному апендициті апендикс може прорватися. Якщо у вас виникли такі симптоми – гострий біль або підвищена чутливість у правій нижній частині живота, болі в животі при ходьбі, нудота, блювота або втрата апетиту – вам слід негайно звернутися до нас за допомогою.
 
• Наталія Тихонова: «Турбує тривалий біль в лівій нижній частині черева. Чи допускається самолікування?»
 
Біль в лівій нижній частині черевної порожнини може стати симптомом дивертикулита. Дивертикулит виникає, коли в стінках товстої кишки утворюються невеликі кулясті капсули, звані дивертикулами, що згодом інфікуються та запалюються. Серед інших симптомів дивертикулита: нудота, блювота, озноб, судоми та запор.
 
Кращий засіб запобігання дивертикулиту – дієта. Додайте в меню багато клітковини – вона сприятимите правильному травленню та ослабленню тиску в товстій кишці. Пийте багато рідини. Запобігти дивертикулиту допоможе також своєчасне спорожнення кишечника.
 
Терміновість звернення до лікаря: дотримуйтеся дієти протягом 3-5 днів. За відсутності покращання варто негайно звернутися до лікаря, може знадобитися хірургічне втручання.
 
• Євгенія І.: «Гострий біль у правому підребер’ї, що посилюється після їжі»
 
Ці симптоми вказують на наявність ураження жовчного міхура. До захворювань жовчного міхура відносяться камені та запалення жовчного міхура (холецистит). Але, при ускладнених патологіях жовчного міхура, можуть виникати і зовсім інші симптоми. Серед них – жовтяниця (пожовтіння шкіри та білків очей) або озноб. Іноді люди з камінням в жовчному міхурі взагалі не мають жодних симптомів.
 
Терміновість звернення до лікаря: біль, що регулярно виникає в правому підребер’ї – термінова ознака для звернення до лікаря.
 
Послабити симптоми хвороб жовчного міхура можна також, скоротивши кількість жиру в своєму раціоні.
 
Всі хірургічні втручання в зоні черевної порожнини проводяться в клініці CitiDoctor лапароскопічним методом. Це означає, що підготовка до операції представляє собою лише консультацію лікаря та попередню діагностику. Сама хірургія проводиться за один день і пацієнт виписується додому вже ввечері.
  • Без болю та набряків – швидкий період реабілітації.
  • Мінімальні надрізи – естетичний підхід, без слідів операції.
  • Якість і безпека – обладнання дозволяє провести хірургію швидко та точно.
Якщо ви помітили, що перераховані вище в статті симптоми виявлялися у вас за останній час – дійте оперативно: поставте своє перше запитання нам онлайн або телефонуйте в контакт-центр за номером 38 (044) 333-48-85. Є біль, який не зачекає до завтра. Будьте уважні!
 
З повагою, завідувачка хірургічним відділенням, загальний хірург Глаголєва Анастасія Юріївна 

CitiDoctor – хірургічний центр повного циклу.

Лицарі хірургії: боротьба за ваше здоров’я без компромісів!

Задайте питання лікарям і отримайте відповідь

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Міжнародний медичний центр CitiDoctor https://citidoctor.ua

04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1

Тел.: 0(44) 333 48 85

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (1)
Добавить комментарий
Ответить Пожаловаться 2020-04-10 05:52:37
Раніш при отруєннях і ГРВІ я користувалась народними методами щоб вивести токсини з організму,одного разу подруга порекомендувала СОРБЕКС він збирає токсини зсередини і виводить їх зовні, що позитивно впливає на самопочуття при грипі , ГРВІ та отруєннях . Рекомендую ,будете задоволені результатом.
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.