Войти

Як привернути увагу громадськості до здоров’я очей? Великобританія

У Великобританії провели нове дослідження, встановивши у 8-ми торгових центрах станцію перевірки здоров’я під назвою Pop-Up.



лікар-офтальмолог медичного центру  «АЙЛАЗ»   Волошин Ярослав Ігорович
 
Експеримент показав, що п’ята частини покупців усвідомлювала необхідність тестування внутрішньоочного тиску в своїх очах і зацікавилася чинниками ризику глаукоми.
 
Дійсно, саме високий внутрішньоочний тиск є основним чинником ризику для «первинної глаукоми» (ПВКГ), найпоширенішої форми глаукоми, а також інших форм захворювання.
 
Проблематика дослідження
 
Дослідники з Лондонського університету запросили перехожих відповісти на питання про здоров’я їх очей, про «зоровий тиск», і пройти простий тест для перевірки внутрішньоочного тиску за допомогою ручного «тонометра». В цілому, 858 добровольців погодилися відповісти на питання про здоров’я своїх очей, а 768 з них погодилися пройти тестування.
 
У половині випадків добровольцям було також запропоновано пройти тестування артеріального тиску, щоб з’ясувати, чи може ця широко відома загальна перевірка стану здоров’я підвищити ефективність тесту внутрішньоочного тиску. Комбіноване тестування проводилося в інший день в порівнянні з тестом тільки внутрішньоочного тиску.
 
Дослідження показало, що тільки 19% покупців знали що-небудь про свій внутрішньоочний тиск, включаючи тонометричний тест для нього; на відміну від 71%, які мали деякі знання про свій загальний тиск.
 
Результати експеримента
 
Станції Pop-Up Health Check були створені в торгових центрах в Брістолі, Кембриджі, Ковентрі, Нортгемптоні, Ноттінгемі, Престоні та Сток-он-Тренто. Доктор Лора Едвардс, науковий співробітник офтальмологічної лікарні Мурфілда та керівник досліджень, зазначила: «Проінформованість про зоровий внутрішньоочний тиск серед населення вкрай низька. Незважаючи на те, що для точного діагнозу глаукоми потрібно багато тестів, ми хотіли подивитися, як такий експеримент зміг би підвищити обізнаність про важливість цього аспекту здоров’я очей. Все більше людей взаємодіяло з нашими Pop-Up станціями в ті дні, коли проводилося обстеження здоров’я очей разом з тестуванням артеріального тиску, це говорить про те, що можна просувати незнайоме повідомлення про стан здоров’я, зіставляючи його з тим, яке є більш знайомим публіці. Ми сподіваємося, що наші висновки можуть послужити основою для стратегій суспільної охорони здоров’я, які привертають увагу громадськості до здоров’я очей і сприяють підвищенню обізнаності про важливість регулярних обстежень очей».
 
Дослідження опубліковане у відкритому доступі в журналі BMJ Open. 

 

МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ!

Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.