Войти

Септопластика носової перетинки

Септопластика – операція, яка передбачає вилучення, моделювання та подальшу реімплатантацію викривленої частини носової перетинки.



ринопластичний хірург клініки «СІТІ ДОКТОР»  Заїдов Ельмаддін
 
 Хірургічне втручання проводиться тільки за медичними або за медичними і естетичним показаннями в комплексі. 
Носова перетинка являє собою тонку стінку між ніздрями. У нормі вона пряма і рівномірно розділяє ніс на два проходи, через які рухаються повітряні потоки. У задній частині перетинка складається з тонкої кісткової, а в передній - з хрящової тканини. Якщо кістка, хрящ або обидва утворення одночасно викривлені, можуть виникати труднощі носового дихання. Проявлятися це може по-різному:
  • патології, що проявляються уночі – хропіння та апноe – зупинка дихання уві сні;
  • нежить;
  • часта закладеність носа;
  • гучне дихання з хрипом;
  • безпричинні лор-захворювання;
  • частий головний біль;
  • сухість та інші неприємні відчуття у носі.
Якщо ви помітили у себе одну або декілька з цих ознак, необхідно прийти на огляд до лікаря – отоларинголога. Усунути утруднення дихання та інші симптоми, пов'язані з деформацією носової перетинки, можна тільки хірургічним шляхом.
 
Види операції
 
•  Септопластика
 
Пластика включає в себе виправлення тільки носової перетинки, при цьому сусідні анатомічні утворення не зачіпаються. Операція проводиться переважно за медичними показаннями для відновлення дихання через ніс, усунення хронічних ринітів, хропіння, апноe. Мета септопластики – нормалізувати стан лор-органів.
 
•  Риносептопластика
 
Пластика передбачає комплексну зміну форми та розмірів носу. Втручання проводиться за медичними та естетичним показаннями. В ході операції можна одночасно видалити викривлення носової перетинки, усунути асиметрію ніздрів, прибрати горбинку. Мета риносептопластики – надати носу естетичний зовнішній вигляд і відновити його дихальну функцію.
 
Підготовка до операції
 
Огляд. Перш за все – це особиста консультація із лікарем, який може професійно виявити викривлення носової перетинки та оцінити вроджені дефекти. Також спеціаліст зможе врахувати ваші естетичні побажання, створити нову 3D модель носа та спроектувати результат операції.
 
Передопераційне обстеження. Перед операцією вам проведе консультацію анестезіолог клініки. У власній лабораторії хірургічного центру, за призначенням лікаря, ви можете здати необхідні аналізи: кров та сечу. Також потрібно буде зробити ЕКГ і флюорографію.
 
Підготовка напередодні операції. За кілька днів до проведення септопластики необхідно відмовитися від куріння, вживання алкоголю та прийому препаратів, що можуть вплинути на згортання крові (це ацетилсаліцилова кислота, нестероїдні протизапальні засоби). Напередодні операції ми рекомендуємо як слід виспатися та, якщо можна, уникати стресів. Збираючись у клініку, слід взяти з собою лише паспорт (він потрібен для оформлення договору), адже всі засоби особистої гігієни, змінний одяг і взуття вже будуть у вашій комфортній палаті. Робити макіяж перед операцією не потрібно.
 
Як проходить операція
 
Септопластика та риносептопластика виконуються під загальним наркозом або під місцевою анестезією. Тип знеболювання вибирає лікар, при цьому враховуються і побажання пацієнта. Після того, як анестезія подіяла, хірург виконує розрізи в порожнині носа. Лікар виправляє наявні нерівності, видаляє викривлення методикою П’єзо. П’єзоринопластика – це формування форми носа за допомогою апарату П’єзо Ультра Сонік, що ніжно моделює ніс з кожним рухом хірурга. Ця технологія дозволяє не травмувати хрящі та м’які тканини носа та виконувати операцію без синців і слідів хірургічного втручання. При цьому слизова оболонка, що покриває носову перетинку, не зачіпається. 
 

 
Після того, як всі маніпуляції завершені, доктор накладає шви та вводить в порожнину носа спеціальні тампони, що потрібні для зупинки кровотечі. Тривалість корекції викривленої носової перетинки залежить від складності операції та триває приблизно 90 хвилин. Вже зранку наступного дня пацієнт може вирушити додому.
 
 
 
Реабілітація
 
У післяопераційний період важливо дотримуватися всіх рекомендацій лікаря, а при погіршенні самопочуття відразу ж прийти на позаплановий огляд. На третій день ми знімаємо тампонаду, а на 10-ий день день – шви. Період відновлення після септопластики носової перетинки, зазвичай, проходить легко.
 
            
 
Через 1-2 тижні після пластики перетинки носа ви можете повернутися до звичайного ритму життя. Протягом місяця потрібно утримуватися від інтенсивних фізичних навантажень.
 
            
 
Переваги септопластики у хірургічному центрі «СІТІ ДОКТОР» 
  • висока кваліфікація лікарів – комплексне рішення медичних і естетичних проблем;
  • ми єдині в Україні використовуємо методику П’єзо;
  • сучасна операційна з підвищеною стерильністю – додаткова безпека для пацієнта;
  • комфортні умови перебування.
Ціна
 
Скільки буде коштувати септопластика в Києві в клініці «СІТІ ДОКТОР», буде залежати від складності операції та обсягу втручання. Для вашої зручності, на нашому сайті ми наводимо орієнтовні ціни на септопластику. Точно дізнатися вартість хірургічної корекції викривленої носової перегородки можна після огляду та консультації лікаря.
 

CitiDoctor – хірургічний центр повного циклу.

Лицарі хірургії: боротьба за ваше здоров’я без компромісів!

Задайте питання лікарям і отримайте відповідь

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Міжнародний медичний центр CitiDoctor https://citidoctor.ua

04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1

Тел.: 0(44) 333 48 85

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.