Войти

Захист очей бійців

Хоча очі становлять менш ніж 1 відсоток поверхні тіла, вони надзвичайно травмуються, якщо не захищені.



       Зір є важливим чинником, що дозволяє успішно виконувати військові завдання під час розгортання, навчання або територіальної оборони.

Щось таке банальне, як потрапляння піску в очі, може тимчасово вивести вас із бою, а осколки саморобних вибухових пристроїв та інші наслідки вибухів, що впливають на очі, можуть зробити бій неефективним на набагато більш тривалий термін і залишити вас без можливості бачити на все життя. Просто помістивши прозорий ударостійкий щит між вашими очима та тим, що відбувається перед ними, можна змінити перебіг подій і попередити або зменшити на 90 відсотків вірогідність травми очей. Ви б не пішли у бій без бронежилетів і шолома, тому обов’язково використовуйте захисні окуляри.

На фото: приклад роботи захисних окулярів – захист ока від уламка (колір лінз може відрізнятися).

Броня для очей світового класу

Усі захисні окуляри не однакові. Основна відмінність захисних окулярів від звичайних – це їх стійкість до ударів. Американський національний інститут стандартів, який встановлює стандарти для захисних окулярів, вимагає, щоб вони витримували удар сталевої кулі розміром чверть дюйма (6,4 мм), яка рухається зі швидкістю 150 футів (майже 46 метрів) на секунду. Ви не можете покладатися на окуляри за рецептом для такого захисту.

Виконавчий офіс програми американської армії сертифікує всі елементи MCEP – Military Combat Eye Protection (Військовий бойовий захист очей) – на відповідність або перевищення стандарту захисних окулярів Z87 Американського національного інституту стандартів, а також стандартів американських військових балістичних уламків, що забезпечує у п’ять-сім разів більший захист від балістичних уламків для очей, ніж стандартні окуляри, схвалені Z87. Рамки з відбитком «Z87» відповідають суворим стандартам міцності та термостійкості.

Логотип і штамп APEL

Усі схвалені MCEP окуляри можна знайти в Списку авторизованих захисних окулярів (APEL). Помітний неоново-зелений логотип APEL має бути на всьому пакуванні MCEP. Крім того, починаючи з червня 2011 року, на всіх нових окулярах MCEP на лівій скроні або ремінці нанесено назву APEL. Це дозволяє легко ідентифікувати схвалені окуляри. Схвалення APEL підтверджує, що окуляри пройшли перевірку на відповідність стандарту, необхідного для захисту очей під час виконання своєї місії. Хоча деякі окуляри, що не є APEL, можуть відповідати цьому стандарту, більшість з них йому не відповідає.

Окуляри за рецептом

Якщо вам не потрібні окуляри, що коригують зір, ви можете використовувати будь-який пристрій MCEP. Для бійців, яким потрібні окуляри, необхідний пристрій MCEP із затвердженою вставкою для рецептурних лінз. Лінзи можна замовити через місцеву офтальмологічну клініку.

Не на службі

Багато бійців не усвідомлюють, що небезпека травми ока не закінчується, коли вони залишають свою зону розгортання або тренувань. Багато видів діяльності, якими військовослужбовці регулярно займаються – утримання території, технічне обслуговування та чергування – мають значний ризик травмування очей. Ризик для очей зберігається також і вдома. Насправді, згідно з аналізом відвідувань відділення невідкладної допомоги у зв’язку з травмами очей, 44,6% серйозних травм очей трапляється вдома, а 20,3% – на виробництві.

Бережіть свої очі та захищайте їх. Клініка «АЙЛАЗ» працює.

Завжди допоможемо.

МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ!

Задайте питання лікарю-офтальмологу


Дізнатись більше

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.