Войти

Розрахунок індексу маси тіла для жінок

Лишня вага для жінки – це ціла катастрофа. І це не тільки втрата зовнішньої привабливості чи хронічні серцево-судинні захворювання.



    Англійські учені, протестувавши фізичний стан великої кількості жителів  своєї країни після 50 років, прийшли до висновку, що люди з ожирінням( частіше жінки) схильні до виникнення деменції. Патологічний стан призводить до порушення роботи головного мозку, втрати когнітивних його функцій. Вихід один – постійний контроль ваги і її зниження до оптимального рівня з врахуванням ІМТ, окружності талії, дотримання здорових і збалансованих режимів харчування, відповідних фізичних вправ і виключення протягом усього дорослого життя споживання алкоголю.

Молодим жінкам дітородного віку, у яких вага в нормі, дієтологи радять ніколи не «сидіти» на виснажливих дієтах, це з часом приводить до її збільшення. Але все таки, якщо вона завелика потрібно розрахувати індекс маси тіла.

Як це зробити


Для цього потрібно знати свій зріст і вагу. Величину  зросту необхідно подвоїти, а вагу поділити на це число. До прикладу, якщо ваш зріст становить 1 м 68см, подвоївши його, ви отримаєте цифру – 3м 36 см.  Вагу, наприклад 75 кг розділити на 3, 36, у результаті ви отримаєте показник – 22,321. Норма індексу маси тіла для жінок становить  від 19 до 24. Робіть висновки.

Для покращення фізичного стану уніфікований показник  надзвичайно важливий. Відхилення від цієї норми призводять до порушення здоров’я, наприклад:

   -   Якщо ІМТ менше 19 – вага недостатня.  У такому випадку підвищується ризик виникнення таких розладів здоров’я, як  порушення обміну речовин, їх нестача в організмі, з’являється ламкість і крихкість суглобів, аменорея - відсутність місячних,   порушується функціонування всіх систем організму.

   -   Якщо індекс  знаходиться у межах від 19 до 24 . Це «ідеальний» фізичний стан жінки. Коли він перетинає цю межу  тобто показник 24, терміново потрібно  контролювати об’єм талії і  кількість спожитих калорій.  Не забувати потрібно і  про  фізичну активність.

   -   У випадку, якщо індекс маси тіла  досягає позначки 29 - 30, надлишкова вага є фактором високого ризику виникнення гіпертонії, артриту, цукрового діабету, порушень статевої функції, інфаркту, інсульту. Високий індекс маси тіла  свідчить про можливі ризики  смертності від будь-яких причин.

До уваги жінок: ідеальна вага за типом фігури


Розрізняють три види будови тіла. Є жінки із астенічною, середньою тілобудовою і гіперстенічною.

Астенічна категорія жінок має тендітну будову тіла: тонкі руки, кістки, слабо виражену м’язову структуру. У них швидкий обмін речовин, тому набирають вони вагу не дуже швидко.

Нормостенічна конституція тіла гармонійно поєднує у собі досить міцний скелет, середньо виражені м’язи, середній зріст. Але середньої інтенсивності обмін речовин все ж провокує появу зайвої ваги.

Коренасті невисокі гіперстеніки з широкими плечима і тазом найбільше піддаються появі лишніх кілограмів, і щоб досягти ідеальної ваги, їм прийдеться добре над собою попрацювати.

 

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.