Войти

Поради студентам по зміцненню психічного здоров

Психічне здоров'я зараз, під час пандемії, стає особливо важливим. Однак найчастіше складно зрозуміти, що робити і з чого почати, коли справа стосується ментальних проблем.



     Ми поділимося декількома простими порадами, за допомогою яких студенти можуть поліпшити своє психологічне благополуччя.

Нові Виклики

Навчання в університеті вносить в життя молодої людини багато змін і стресу. Це може бути весело і цікаво, але водночас і складно. Виклики можуить бути найрізноманітніші:

   -   нове місто, нове житло;

   -   знайомство і робота з новими людьми;

   -   іспити, здача вчасно письмових робіт або презентацій;

   -   самостійний контроль за своїми фінансами;

   -   туга по дому і рідними, підтримання відносин зі старими друзями.

До речі, якщо ви не встигаєте здати вчасно творче завдання, не заганяйте себе. Краще отримати кваліфіковану допомогу. Так, наприклад, на Top Writers Review можна знайти перевірених авторів з різних галузей знань. Тут працюють професіонали і талановиті дослідники, які знають, як швидко створити есе або академічний текст.

Прості дії з великим ефектом

Спробуйте ці поради, щоб самостійно зберегти або відновити психічну рівновагу.

   -   Дихайте і медитуйте

Якщо студентське життя стає надмірно стресовій, є простий спосіб відволіктися від повсякденного життя. Медитація — відмінний початок. Спробуйте завантажити і займатися зі спеціальним онлайн додатком. Медитація і дихальні вправи знижують стрес, допомагають зменшити тривогу, поліпшують концентрацію уваги і сон.

   -   Висипайтеся

Поганий сон може бути пов'язаний з проблемами психічного здоров'я, такими як неспокій і депресія. Через активне соціальне життя і важкого навчання студенту легко втратити здоровий сон. Однак хороший нічний відпочинок життєво важливий, якщо ми говоримо про розумову роботу і психологічне благополуччя. Оптимальна мета — 7-8 годин сну. І не забудьте відкласти гаджети перед сном.

   -   Будьте активними

Через пригніченість ви можете відчувати себе млявим, але важливо зберігати рухливість. Фізичні вправи збільшують приплив крові до мозку і сприяють виділенню ендорфінів, власного антидепресанту нашого тіла. Також вивільняється серотонін, який піднімає настрій. Навіть проста прогулянка допоможе розслабитися. Чи не хочете виходити з дому? Зробіть невелику розминку за допомогою фітнес програми.

   -   Добре харчуйтеся

Їжте регулярно протягом дня, щоб підтримувати постійний рівень цукру в крові. Намагайтеся їсти 5 порцій фруктів і овочів в день, обмежте вживання алкоголю, адже він згубно діє на мозок. Пийте воду, щоб підтримувати водний баланс організму.

Будьте господарем свого самопочуття

Студенти піддаються більш високому ризику розвитку проблем з психічним здоров'ям. Дослідження показують, що багато людей вперше стикаються з цими проблемами або вперше звертаються за допомогою, коли вони вчаться в університеті. Рішення нових завдань може вплинути на ваше психічне здоров'я. Але, як бачите, є прості речі, які допоможуть зробити навчання легше і приємніше. Виробіть здорові звички і станьте господарем свого психічного благополуччя! 

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.