Войти

Типи захисних окулярів

Захист очей означає більше, ніж просто носіння контактних лінз або окулярів, що використовуються для корекції зору.



лікар-офтальмолог медичного центру АЙЛАЗ  Цаберяба Ганна Володимирівна
 
Безпечне скло та захисні окуляри
 
Тип захисного окуляра буде залежати від того, чим ви займаєтесь. Ваші звичайні окуляри не захищають очі від удару, сміття або пошкоджень. Насправді, деякі окуляри можуть розбитися, що спричинить ще більшу травму ока. Матеріал для захисних окулярів  повинен бути виготовлений з полікарбонату, оскільки він найміцніший і забезпечує захист від ультрафіолетових променів.
 
Для  ремонту та діяльності вдома носіть захисні окуляри, що відповідають критеріям, встановленим Американським національним інститутом стандартів (ANSI). Спортивний захист очей повинен відповідати конкретним вимогам цього виду спорту, затвердженим Американським товариством з випробування матеріалів (ASTM).
 
Захисні окуляри для дому
 
В кожному домі повинна бути принаймні одна пара захисних окулярів, затверджених ANSI. Використовувати їх потрібно при роботі, що може травмувати очі.
 
Виберіть захисні окуляри з позначкою «ANSI Z87.1» на лінзі або на оправі. Це означає, що маска чи окуляри від-повідають стандарту безпеки Американського національного інституту стандартів (ANSI) Z87.1. Ви можете придбати затверджені ANSI захисні окуляри в більшості будівельних магазинів.
 
Захист для очей вам слід використовувати, якщо діяльність включає:
  • небезпечні хімічні речовини або інші речовини, що можуть пошкодити очі при контакті;
  • сміття або інші дрібні частинки, які можуть вразити учасників або сторонніх спостерігачів.
На роботі: маски для обличчя,  окуляри для  роботи із зварювальним апаратом та інше
 
Управління охорони праці (OSHA) визначає засоби захисту очей, необхідні для безпечної роботи. Зверніться до відділу кадрів вашої компанії або до тих, хто контролює дотримання вимог OSHA. Вони повідомлять вам, які стандарти застосовуються до вашої роботи.
 
Під час гри: захисні щитки, козирки та інші спортивні засоби захисту очей 
 
ASTM встановлює стандарти, яким повинен відповідати захист очей, щоб запобігти очним травмам у вашому спорті. Нижче перераховані деякі стандарти безпеки очей відповідно до виду спорту. Це не повний перелік:
  • ASTM F803 – захисні окуляри для окремих видів спорту (бадбінтон, теніс, жіночий лакрос, хокей на траві, бейсбол, баскетбол);
  • ASTM F513 – засоби захисту очей та обличчя для хокеїстів;
  • ASTM F1776 – захисні окуляри для гравців пейнтбольних видів спорту;
  • ASTM F2879 – захисні окуляри для використання гравцями страйкбольного спорту;
  • ASTM F1587 – засоби захисту голови та обличчя для воротарів хокею;
  • ASTM F910 – захисні щитки для молодіжного бейсболу;  
  • ASTM F659 – засоби захисту очей для гірських лиж, стійкі до ударів.
Носіть захисні окуляри із захистом від ультрафіолету під час занять спортом на снігу або воді. Вони допоможуть захистити ваші очі від сонячних опіків і відблисків.
 

 

 

МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ!

Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.