Войти

Травми очей баскетболістів коштують НБА 2,4 мільйона доларів за один сезон

Баскетбол залишається основною причиною спортивних травм очей у Сполучених Штатах.



лікар-офтальмолог медичного центру АЙЛАЗ   Баланюк Олександра Олегівна
 
Але примусити спортсменів будь-якого віку чи рівня кваліфікації носити захисні окуляри – важка справа.
 
Очні експерти наполягають на спортивному захисті очей
 
Офтальмологи знають про причини, за якими гравці не носять засоби захисту очей, навіть після того, як зазнають серйозної травми, наприклад, переломів кісток навколо очної ямки. Захисні окуляри громіздкі та спортсмени побоюються, що це погіршить їх периферичний зір або що туман чи піт накопичуватимуться на лінзах і погіршать їх зір. Незважаючи на те, що спортивні окуляри значно покращилися за ці роки, їх популярність не зросла.
 
Розрахунок вартості баскетбольних травм очей
 
Лікарі Йен і Форузан, обидва лікарі команд Х'юстон Рокетс, щодня відстежували інформацію про травми у всіх 1230 іграх регулярного сезону НБА 2018-2019. Вони підтвердили інформацію за допомогою прес-релізів і новинних звітів. Щоб отримати повний звіт про травму, проаналізували запис  сезону ігор і кожну травму ока.
 
Незважаючи на те, що протягом багатьох років траплялися моторошні пошкодження очей – зруйновані очі, розірвані сітківки та переломи – поранення, отримані в цьому односезонному записі, були відносно легкими. Було зафіксовано чотирнадцять травм ока, в основному садна рогівки, що можуть спричинити біль і погіршення зору. Підсумок: травми очей, отримані протягом сезону 2018-2019 років, коштували 2,4 мільйона доларів втрати продуктивності на основі заробітної плати постраждалих гравців.
 
У сукупності травмовані гравці пропустили 18 матчів. Виходячи з індивідуального відсотку перемоги / програшу гравця, їх відсутність призвела до середніх втрат. Доктор Йен зізнається, що одна втрачена перемога може здатися несуттєвою, але він зазначає, що проходження плей-офф іноді зводиться до різниці лише в одній або двох іграх. Однак це дослідження не включало доходу від плей-офф, що може бути більшим за 100 мільйонів доларів.
 
Чому спортсмени відмовляються від захисту очей
 
Доктор Форузан каже, що його пацієнти неохоче носять засоби захисту очей, навіть коли вони одужують від серйозної травми ока. «Їм не терпиться позбутися цього», - сказав доктор Форузан. – «Вони такі люди за звичкою. Це частина того, що зробило їх елітними спортсменами: послідовна практика та повторення роками. Все, що відрізняється від того, до чого вони звикли, відштовхує їх».
 
Доктор Єн розробляє стратегію на майбутнє: «Хокеїсти в 60-70-х роках ніколи не носили шоломів і масок, але всі вони зараз носять засоби захисту очей. Зміна відбулася після того, як було призначено всім дітям, починаючи з наймолодшого віку, в обов’язковому порядку носити маски для обличчя. На звикання пішли роки, але всі вони зараз носять захисне спорядження».
 
Захисні окуляри можуть врятувати зір
 
Правильні захисні окуляри – найкращий захист від травм очей, будь то гравець середньої школи чи зірка НБА. Захисні окуляри, виготовлені з полікарбонатних лінз, є найкращим вибором для баскетболістів, а також для тих, хто займається ракетболом, футболом і хокеєм на траві.
 
Усі спортсмени повинні носити спортивні засоби за вимогами, встановленими відповідними організаціями. Спортсмени, які носять контактні лінзи або окуляри, також повинні носити спеціальні захисні окуляри. 

 

МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ!

Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.