Войти

Окуляри, які зможуть контролювати внутрішньоочний тиск

Глаукома, незважаючи на останні досягнення в області її лікування, все рівно залишається однією з найактуальніших проблем в офтальмології.



лікар-офтальмолог медичного центру вищої категорії «АЙЛАЗ»   Швиденко Олена Вікторівна
 
Тому вчені працюють над створенням нових, більш ефективних способів контролю внутрішньоочного тиску (ВОТ). Так група розробників з Prism Eye Institute в Торонто на чолі з Айка Ахмед створили окуляри, які за рахунок створення електромагнітного поля можуть впливати на зону вироблення внутрішньоочної рідини, рівень і швидкість якої, впливає на перебіг глаукоми. Вони можуть використовуватися як в парі зі спеціальною контактної лінзою, що підсилює проведення струму, так і без неї. Дослідження на тваринах показали, що подібні окуляри знижують внутрішньоочний тиск протягом 10-15 хвилин. В даний час проводяться дослідження, які розглядають їх вплив на глаукому у людей.
 
Взаємозв'язок інсульту і первинної глаукоми
 
Офтальмологи з Південної Кореї представили результати ретроспективного 10-річного дослідження, присвяченого взаємозв'язку інсульту і ПВКГ (первинної глаукоми). Встановлено, що ПВКГ асоційована з підвищеним ризиком виникнення інсульту. Гіпертензія, цукровий діабет, хронічні захворювання нирок, фібриляція передсердь, гіперліпідемія – також збільшували ризик інсульту. Ризик інсульту при наявності ПВКГ в старших вікових групах (понад 65 років) був вище, ніж у більш молодих пацієнтів. Аналогічний показник у чоловіків був вище, ніж у жінок.
 
Навіщо потрібно моделювати окуляри в пробній оправі
 
Досить часто багато людей виміряють свій зір абстрактними цифрами: "мінус три", "плюс п'ять", називаючи при цьому лише діоптрійність або ту цифру, яку чув від офтальмолога. Однак, часто істинні значення рефракції можуть істотно різнитися з тими діоптріями, які виявляються в окулярах. Пов'язано це, по-перше, з необхідністю виконувати завдання на певній відстані (наприклад: окуляри для читання, для комп'ютера, для водіння і ін.), По-друге, з перенесенням повної корекції (як правило повну корекцію можуть переносити не всі люди). Тонкощів багато. Таким чином, діоптрії, підібрані максимально чітко вдалину на кожне око, можуть дати відчутний дискомфорт при тестуванні подібних окуляр двома очима. Необхідно оцінити повноцінність координації роботи системи: "окуляри - очі - зорові шляхи - кора головного мозку".
 
Отже, підбір окулярів – важливе та багатогранне завдання для лікаря і пацієнта, що вимагає певних тимчасових витрат. У нас в «АЙЛАЗ Оптика» тільки кваліфікований і комфортний сервіс для кожного пацієнта. Працювати зі спеціалістами просто. Спробуйте!  

 

МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ!

Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.