Войти

На тлі паніки навколо коронавірусу з Китаю: грип продовжує забирати життя українців. Як захиститися?

За офіційними даними тільки-но за тиждень з 20 по 26 січня внаслідок грипу померло 4 людини, а епідемічний поріг щодо захворюваності на ГРВІ по нашій країні вже перевищено на 1,4%. Що це?



Може до нас тихенько підкрадається епідемія, поки ми з запалом обговорюємо лише МОЖЛИВІСТЬ завезення на нашу територію коронавірусу з Китаю. 

Саме час приділити увагу захисту від ГРВІ. Ірина Дагаєва, фоніатр, оториноларинголог вищої категорії розповіла: що робити, аби зараз не злягти з застудою чи грипом.

«Перше, що треба засвоїти раз і назавжди, ГРВІ краще попереджувати, ніж лікувати. І особливу увагу профілактиці слід приділяти саме у періоди підйому захворюваності, як-от зараз. І мова не про імуностимулюючі таблетки, які нам сьогодні активно пропонують. Зрозумійте, вони не захистять вас від потрапляння вірусу в організм. Діяти потрібно на місцевому рівні – у носоглотці. 

Все доволі просто: ми з вами вдихаємо пневмотропні віруси, такі як вірус грипу, парагрипу, аденовіруси, риновіруси крізь ніс. Вони затримуються у слизу носоглотки на 6-8 годин до того, як потраплять у клітини слизової оболонки. Тобто, в нас є 6-8 годин для того, щоб позбутися вірусів. Найпростіше, що можна зробити, – вимити їх милом. Так-так, будь-яким звичайним милом. 

Помили руки, висякалися і почали процедуру. Намилили мізинці і ретельно промили ніздрі з середини, намагаючись дістатися якомога глибше. Спосіб простий, ефективний, але неідеальний. Бо, якщо ви контактували з вірусами о 9-й ранку, а промили ніс о 7-й вечора, то вже буде пізно. Пам’ятаймо про 6-8 годин! А робити таке промивання на роботі, як мінімум, незручно. 

Є й інше рішення, наприклад, стара добра оксолінка. Я навіть чула, що вона вже випускається і у сучасній формі спрею в комбінації з іншими компонентами, які всім нам добре відомі: цибулею, часником, евкаліптом.

Наостанок хочу підкреслити, якщо вже вам не вдалося уникнути ГРВІ, не тягніть – звертайтеся до лікаря. Особливо коли мова йде про грип. Не доводьте до ускладнень. А щоб під час хвороби не заражати оточуючих, обмежте спілкування з іншими людьми».

Прислухайтеся до порад досвідчених фахівців. Бажаємо всім здоров’я! 

 

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (27)
Добавить комментарий
Гость Ксения #
Ответить Пожаловаться
2020-03-20 14:34:20
Добрый день.
Я в качестве антисептика,использую Окомистин-его можно и в нос, и в уши,и глаза.В его составе -мирамистин. Советую!
Ответить Пожаловаться 2020-03-20 14:52:24
Доброго дня. Підтримую панство стосовно щоденного використання препарату Назомер для ефективного захисту від вірусів в період карантину. Бо сам, як лікар, бачив добрий єфект. Назомер дійсно надійно захищає слизову носа від вірусів та бактерій завдяки зволоженню та відновленню.
Гость Ирина #
Ответить Пожаловаться
2020-03-23 10:26:49
Педиатр назначил назомер младшему ребену, которому 4 года. Очень хорошо увлажняет слизистую + профилактика вирусных болезней. Сейчас особенно актуально!
Гость лена #
Ответить Пожаловаться
2020-03-23 11:03:12
привет поддерживаю Вас Ксения окомистин действительно прекрасная защита от вирусов(Короновируса) он не пичета главное его можно даже деткам с рождения.
Гость лена #
Ответить Пожаловаться
2020-03-24 08:19:29
Добрый день подскажите пожалуйста чем мыть нос при насморке
Гость лена #
Ответить Пожаловаться
2020-03-24 09:07:41
Назомер захищає слизову носа від вірусів та бактерій, швидко

зволожую та відновлює
Гость Христина #
Ответить Пожаловаться
2020-03-24 12:40:15
Своїм дітям застосовую тільки Лаферон свічки– перевірений засіб при ГРВІ та грипі, зручний спосіб введення. Це найкраще що я колись пробувала
Гость Светлана #
Ответить Пожаловаться
2020-03-24 14:12:02
Біфітен Нео - мікробіологічна рівновага при грипі та ОРВІ для міцного імунітету.
Оскільки він містить живі бактерії у великій кількості – 5 млрд. у спеціальній капсулі. Це сприяє доставці саме живих , не ушкоджених бактерій в необхідній кількості в місце життєдіяльності. Достатня кількість живих і сильних бактерій в кишечнику - запорука міцного імунітету людини
Гость ірина #
Ответить Пожаловаться
2020-03-24 15:14:28
Назомер захищає слизову носа від вірусів та бактерій,швидко зволожує та відновлює.Також його рекомендую!!
Гость Ольга #
Ответить Пожаловаться
2020-03-24 15:16:40
"Сорбекс детоксикація організму при грипі та ГРВІ.
Оскільки, під час розвитку інфекції утворюються шкідливі речовини котрі визивають ломоту нудоту, блювоту – їх теж треба виводити із організму. Сорбекс збирає токсини зсередини - і виводить їх зовні, що позитивно впливає на самопочуття при ГРЗ."
"Біфітен Нео - мікробіологічна рівновага при грипі та ОРВІ для міцного імунітету.
Оскільки він містить живі бактерії у великій кількості – 5 млрд. у спеціальній капсулі. Це сприяє доставці саме живих , не ушкоджених бактерій в необхідній кількості в місце життєдіяльності. Достатня кількість живих і сильних бактерій в кишечнику - запорука міцного імунітету людини
"
Гость николай #
Ответить Пожаловаться
2020-03-24 17:15:20
Иногда при вирусной атаке организма мы принимаем антибиотик. Если купили Антибиотик-купите и синбиотик. Таким является Бифитен Нео. 1 кислостойкая капсула 1 раз в сутки.
Гость Валентина #
Ответить Пожаловаться
2020-03-25 08:45:06
Для того, щоб не захворіти грипом і РВІ, в аптеці мені порекомендовали Назомер спрей, який захищає слизову носа від вірусів та бактерій, швидко зволожує та відновлює, я задоволена.
Гость Светлана #
Ответить Пожаловаться
2020-03-25 08:54:20
Как только у моей дочери появляются симптомы простуды я покупаю Лаферон свечи - проверенное средство для детей при ОРЗ и гриппе, удобный способ введения
Гость лена #
Ответить Пожаловаться
2020-03-25 09:18:28
добрый день а у меня только насморк я сразу беру назолонг это еффективный спрей при насморке действует 12 часов и недорогой
Гость дарья #
Ответить Пожаловаться
2020-03-25 15:45:10
Окомістин- антисептик для носа, вуха та очей для профілактики та лікування при грипі та ГРВІ, оскільки він містить мірамістин, який згубно діє на віруси, що викликають ГРЗ і грип, а також на різні бактерії при ускладненнях.
Гость лена #
Ответить Пожаловаться
2020-03-26 06:16:08
Не забувайте що на ряду з к.... е ще ГРВI яке швидко розвиваеться оскільки, під час розвитку інфекції утворюються шкідливі речовини котрі визивають ломоту нудоту, блювоту – їх теж треба виводити із організму. Сорбекс збирає токсини зсередини - і виводить їх зовні, що позитивно впливає на самопочуття при ГРЗ.
Гость Жанна #
Ответить Пожаловаться
2020-03-26 16:34:24
СОРБЕКС - збирає токсини зсередини і виводить їх зовні, що позитивно впливає на самопочуття при грипі та ГРВІ.
Гость лена #
Ответить Пожаловаться
2020-03-27 07:15:21
При грипi завжди приймаю сорбекс -вiн збирає токсини зсередини і виводить їх зовні, що позитивно впливає на самопочуття приймаеться по 1капсула 2-3 рази на день.Рекомендую
Гость лена #
Ответить Пожаловаться
2020-03-30 08:11:15
Привiт народ сьгоднi запорука гарного здоровя та не хворiти це добре Iсти, гарно спати ,та пiдтримувати iмунiтет приймаючи Бифитен нео в ньому достатня кількість живих і сильних бактерій для кишечнику – це запорука міцного імунітету людини. Зручний прийом – 1 капсула на день!
Гость Дарья #
Ответить Пожаловаться
2020-03-30 08:26:32
Работаю преподавателем, приходится целый день разговаривать, а из-за хронических заболеваний очень часто страдаю заложенностью носа, раньше очень часто меняла капли и спреи и вот случайно купила Назалонг - еффективний спрей при любом насмарке, действует долго - до 12 часов, и остановилась на этом выборе, мне он помолает лучше всего.
Гость Светлана #
Ответить Пожаловаться
2020-03-30 08:38:13
Я давно уже работаю провизором, и когда люди начинают болеть и массово покупать противовирусные и противопростудные средства, я сразу же покупаю себе НАЗОМЕР – это назальный спрей, который осуществляет еффективный защитный барьер от вирусов и бактерий, и не выхожу к кассе прежде чем не забрызгаю себе в нос Назомер.
Гость анна #
Ответить Пожаловаться
2020-03-30 19:14:06
У моєї дитини часто буваю коньюктивіт при ГРВІ,все що не капали чи не допомогало чи дуже пекло,одного разу придбала ОКОМІСТИН і була вражена.ОКОМІСТИН – універсальний антисептик мірамістин при грипі та ГРВІ та коньюктивітах, який можна застосовувати дітям з народження, вагітним жінкам, людям похилого віку. Тому зараз це незамінний помічник у моїй аптечці
Гость лена #
Ответить Пожаловаться
2020-03-31 08:51:29
Переболела ОРВИ доктор посоветовала мне для укрепления иммунитета пробиотик Бифитен нео потому что это уникальная комбинация живых пробиотических бактерий в кислотоустойчевой капсуле для укрепления имунитета.Убодно приеме 1 кап в сутки.Рекомендую
Гость Тома #
Ответить Пожаловаться
2020-03-31 10:00:29
При коньюктивите пользовалась разными препаратами ,но эффекта, как такового ,не было. Врач на очередном приёме назначил Окомистин. Каково же было моё удивление ,когда на второй день мне стало гораздо легче. Что характерно, когда болит глаз, препарат не печёт. Вот и о время сезона ОРВИ и гриппа продолжаю капать универсальный антисептик Окомистин- он и для глаз и для носа ,и в уши его можно ,Слизистую нужно защищать.
Гость Галина #
Ответить Пожаловаться
2020-03-31 10:05:01
Я мама двох донечок. Коли одна з них захворіла-були призначені антибіотики.В аптеці до антибіотику порадили симбіотик Біфітен НЕО- для міцного імунітету. Це мікробіологічна рівновага при грипі та ГРВІ .Біфітен в капсулі,але вона не велика і дитина легко іі ковтає. Також після прийому антибіотиків у другої дитини були закрепи,після Біфітену – вилікувались.
Гость лена #
Ответить Пожаловаться
2020-04-01 06:47:15
Добрый день а я хочу поделится информацией о препарате риномистине .Мне его назначал лор во время болезни он классно пробивает нос и защищает от проникновения вирусов и бактерий потому что в составе есть мирамистин.Рекомендую
Гость лена #
Ответить Пожаловаться
2020-04-03 05:08:16
Не забувайте що на ряду з к.... е ще ГРВI яке швидко розвиваеться оскільки, під час розвитку інфекції утворюються шкідливі речовини котрі визивають ломоту нудоту, блювоту – їх теж треба виводити із організму. Сорбекс збирає токсини зсередини - і виводить їх зовні, що позитивно впливає на самопочуття при ГРЗ.
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.