Войти

Контактні лінзи для корекції сприйняття кольору у пацієнтів з дальтонізмом

Контактні лінзи для корекції сприйняття кольору у пацієнтів з дальтонізмом



лікар-офтальмолог офтальмологічного центру вищої категорії АЙЛАЗ   Баланюк Олександра Олеговна
 
Незважаючи на те, що вони дають вражаючі результати, використання подібних окулярів допомагає не всім, так як не завжди легко домогтися об'єднання потрібних кольорокорегуючих фільтрів в одній складній лінзі.
 
В даний час дослідники з Бірмінгемського університету у Великобританії розробили контактну лінзу з корекцією кольору, яка виконує функції, аналогічні наявним на сьогодні у продажу кольорокорегуючим окулярам.
 
Її технологія заснована на використанні бюджетного нетоксичного барвника з родаміну, матеріалу, який поглинає світло певної довжини хвилі. Використання родаміну в лінзах, певним чином покращує сприйняття і можливість відрізняти кольори.
 
«Контактні лінзи представляють інтерес для корекції дальтонізму, тому що ними легше відкоригувати все поле зору», - наголошує доктор Хайдер Батт, провідний дослідник проекту. «Обробка барвника, яку ми проводимо, не вимагає будь-якої складної підготовки, вона не токсична для людського ока, і наш метод може бути легко використаний і для окулярів, і для контактних лінз при низькій вартості».
 

Одже, радіємо новим відкриттям колег, і продовжуємо пишатись особистими досягненнями. Адже «АЙЛАЗ Оптика» вже сьогодні представляє лінійку кастомізованих контактних лінз для пацієнтів з дальтонізмом та іншими аномаліями з сприйняття кольорів. Продукцію офіційно в Україні представляє компанія «Крістал Зір», що сьогодні допомагає українським пацієнтам у вирішенні найскладніших діагнозів. Звертайтесь і ви – наші лікарі-консультанти допоможуть вам точно діагностувати проблему та знайти її оптимальне оптичне рішення за допомогою як лінз, так і окулярів.   

 

МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ!

Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.