Войти

Субкон`юнктивальний крововилив

Кон'юнктива ока містить безліч крихітних кровоносних судин. Якщо вони руйнуються, кров просочується між кон'юнктивою та склерою. Це кровотеча – яскраво-червона пляма, що ви бачите на білку вашого ока.



лікар-офтальмолог вищої категорії офтальмологічного центру «АЙЛАЗ»  Поплавець Олена Володимирівна
 
Ці плями крові можуть виглядати страшно. Але субкон'юнктивальний крововилив зазвичай не є шкідливим і часто проходить сам по собі.
 
Які симптоми субкон'юнктивального крововиливу?
 
Зазвичай, єдиним симптомом субкон'юнктивального крововиливу є червона пляма у вашому оці. Насправді, ви можете не знати, що він у вас є, поки не роздивитесь його в дзеркало. Іноді ви можете відчувати дуже слабке подразнення очей.
Кашель, чхання, напруга або інші подібні дії найчастіше викликають субкон'юнктивальні крововиливи. Це тому, що вони ненадовго підвищують кров'яний тиск у ваших венах. Це швидке підвищення тиску може призвести до руйнування капілярів.
 
Травма ока також може викликати субкон'юнктивальний крововилив. Навіть занадто сильне потирання очей може привести до розриву капілярів.
 
Менш поширені причини субкон'юнктивальної кровотечі включають в себе:
  • діабет;
  • підвищений артеріальний тиск;
  • ліки, що можуть змусити вас легко кровоточити (наприклад, аспірин або розріджувачі крові, такі як Кумадін).
Рідко субкон'юнктивальний крововилив викликано порушенням згортання крові або іншими проблемами з кров'ю, що впливають на весь ваш організм.
 
Як лікувати субкон'юнктивальний крововилив?
 
Субкон'юнктивальний крововилив зазвичай проходить сам по собі без лікування. Залежно від того, наскільки він великий, це може зайняти кілька днів чи кілька тижнів.
 
Якщо ваше око роздратоване, ви можете використовувати штучні сльози. Якщо у вас часто виникають субкон'юнктивальні крововиливи, вам треба звернутися до лікаря, і ваш офтальмолог проведе діагностику та сформує подальше обстеження. Будьте обережними з самолікуванням і обстежуйтесь у лікаря, який зможе кваліфіковано дати раду будь-якій проблемі чи дискомфорту ваших очей. Бережіть себе від стресів, адже гарний настрій – завжди запорука доброго здоров’я та скорішого одужання! 


Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.