Войти

Все про косоокість в програмі «Медексперт»

Ми пишаємося тим, що гострі теми офтальмології можуть бути розібрані на популярних телеканалах у зручній, легкій і цікавій формі для кожного глядача.



 

Це дозволяє нам бути почутими, бути ближче до тих, кому потрібно стати обізнаним і відповідальним за здоров’я своєї родини. Цього разу на телеканалі ПРЯМИЙ у програмі «Медексперт» розібрали тему косоокості. 
 
Чи знаєте ви, що ліве та праве око бачать одне і те ж зображення, але під різним кутом? Наш мозок повинен поєднати ці картинки в єдине ціле, щоб створити 3D-модель, або стереоскопічне зображення. А якщо око не має чіткої фіксації – «косить», як прийнято казати? Як поставити око на місце, щоб відновити бінокулярний зір? Це ми і з’ясовували разом у ранковому ефірі.
 
Представниками з боку офтальмологів було запрошено лікаря-офтальмолога вищої категорії, к.м.н. Баринову Ганну Олександрівну, яка спеціалізується на реконструктивно-пластичній офтальмохірургії у дорослих і дітей, та лікаря-офтольмолога Котлярову Наталію Степанівну, спеціаліста з реконструктивної офтальмохірургії. 
 
             
 
 
Наші експерти вкотре наголосили на тому, що діти з косоокістю, що раніше, що зараз, практично завжди піддавалися глузуванням з боку однолітків. Та й у дорослому житті косоокість, якщо до того моменту вона не була вилікувана, приємних моментів не додає. Але негативний вплив патології супроводжується не лише соціальним дискомфортом, але й подальшими ускладеннями щодо гостроти зору як дитини, так і дорослої людини. Як подолати косоокість – розповідають фахівці «АЙЛАЗу».
 
Дивимось ефір! 
 
 

                     

 

МИ ЗНАЄМО ВСЕ ПРО ВАШІ ОЧІ!

Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.