Войти

Лінзи-роботи, або що чекає на нас у 2022 році

Контактна лінза, що працює як смартфон в очах, стала проривом, але ще не готовим до прайм-тайм техніки охорони здоров’я на виставці Consumer Electronics Show (CES) цього року.



лікар-офтальмолог медичного центру «АЙЛАЗ»  Цаберяба Ганна Володимирівна
 
Пристрій має обчислювальну та графічну потужність, що, як сподіваються його розробники, відновить функціональний зір для людей із вадами зору.
 
Переможця обирали шляхом онлайн-голосування учасників. Компанія, каліфорнійський стартап під назвою Mojo Vision, отримала  приз Last Gadget Standing CES. Їх девізом, за словами Ешлі Туан, віце-президента з питань медичних виробів Mojo Vision, є «невидимі технології». Технології невидимі, оскільки контактна лінза непомітно сидить на оці та забезпечує ту саму функціональність, що й смартфон у руці.
 
Ця лінза ще розробляється, однак буде здатна проєктувати текст, зображення та відеоінформацію на поле зору. «Для людей з такими захворюваннями, як глаукома та дегенерація жовтої плями, продукт покращить зорові функції», – запевняє Ешлі Туан.  Як і інші смарт-девайси, лінза також даватиме вказівки, прогнозуватиме погоду та повідомлятиме користувачеві, що сусіди думають про найближчий ресторан.
 
Об'єктив буде оснащений датчиками, що відстежують не лише візуальні об'єкти, але й рух очей. Туан повідомила, що ця функція з часом дозволить клініцистам  спостерігати, наприклад, за відновлення руху очей після травми голови, або діагностувати та контролювати прогресування захворювань, пов'язаних з рухами очей.
 
Туан додала, що компанія сподівається оснастити лінзу камерою, яка буде спрямована всередину, до задньої частини ока, для моніторингу стану сітківки.  За допомогою такого інструменту, за її словами, «ми можемо контролювати судини та стан кровообігу в судинах».
 
«Такі технології можуть запропонувати масу переваг», – сказав Метью Фенг, доктор медицини, офтальмолог із приватної практики Price Vision Group в Індіанаполісі.
 
Експерти з питань рогівки наголошують на ретельному дослідженні цієї технології з точки зору безпечності для рогівки, а саме достатньої кількості проникнення кисню та безпечності тривалого носіння лінзи.
 
Пишаємося розробками колег і бажаємо нових досягнень та звершень у високотехнологічній медицині! 

 

МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ!

Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.