Войти

Діти та профілактика короткозорості

Масова глобалізація гаджетів, погіршення екології та спадковість.



Це лише деякі чинники, що негативно впливають на зір дитини та можуть призвести до короткозорості. З кожним роком вона зустрічається все частіше.
 
Доросла людина з короткозорістю, або міопією, так само як і дитина, бачать предмети розмито вдалині, але при цьому зберігається  хороший зір на близькій відстані. Найчастіше такі проблеми  з’являється в дитячому віці.
Перший огляд дитини фахівцем-окулістом слід провести в перший місяць після народження. Зір повністю формується ближче до 4-річного віку. До цього моменту діти бачать навколишній світ не зовсім точно. При зустрічі офтальмолог повинен переконатися, що все сформувалося добре для того, щоб потім око могло розвиватися. Другий плановий огляд проходить в 6 років, перед школою.
 
Якщо ви хочете вберегти зір своїх дітей, рецепт один: нехай вони більше часу проводять на свіжому повітрі.
Австралійські вчені досліджували взаємозв’язок між впливом сонячного світла в дитинстві та розвитком короткозорості в юнацькому віці. Крім  того, науковці використовували спеціальний метод фотографії очей, коли по фото визначали, скільки ультрафіолету отримували очі. Результати цього дослідження показали: чим більше діти гралися на сонці, зокрема в активні ігри або просто гуляли, тим менше у них було проблем з короткозорістю в дорослому віці. 
Науковці з’ясували, що взимку осьова довжина очей у дітей збільшувалася в порівнянні з літнім періодом, коли кількість сонячних днів було максимальною. 
 
Тож розвиток міопії залежить навіть від числа сонячних днів! Щоб  зберегти зір дітей, лишайте гаджети вдома та гайда на вулицю. 

 

МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ!

Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.