Войти

Барви очей

Чи відомо вам, що насправді всі людські очі – коричневі. Незважаючи на те, якими ми їх бачимо – сірими, зеленими, блакитними або чорними. Всі вони фактично є відтінками одного і того ж кольору.



Забарвлення очам надає особливий пігмент – меланін. Люди, в котрих цього пігменту більше, мають карі очі, менше – блакитні або світло-зелені.
 
Чим більше пігменту всередині райдужної оболонки, тим більша частина видимого світла поглинається. Це означає, що райдужка здається більш коричневою.
 
Люди з мінімальною концентрацією меланіну мають очі, які ми сприймаємо як блакитні. До речі, цікаве спостереження від психологів. Ті, кого природа наділила блакитними очима, частіше досягають поставлених цілей та успіхів у кар’єрі. Власники сірих очей – доволі практичні особи. Вони працьовиті, врівноважені, твердо стоять на ногах та тверезо дивляться на світ. 
 
Зеленоокі демонструють наполегливість та принциповість. Ставлять перед собою мету та обов’язково досягають її. До слова, чисто зелений відтінок трапляється тільки у двох відсотків людей у світі. У решти він з домішками жовтого або світло-коричневого.
 
Темно-карі красені та красуні – енергічні, пристрастні та азартні. Це лідери, їм потрібна перемога в усьому.
 
Декого природа наділила очима фіолетового кольору. Таких людей мало, їм приписують паранормальні здібності, а про їх походження ходять легенди. Проте, вчені пояснюють все просто відсутністю меланіну, в результаті якого червоний колір змішується з синім відтінком, видаючи в результаті фіолетові очі. Науковці називають таке явище гетерохромія. Такі люди можуть мати очі різних відтінків. Залежить це від різної кількості меланіну.
 
Відтінок очей може змінюватися протягом життя. З кожним роком райдужна оболонка втрачає свої властивості. В результаті в літньому віці колір стає блідим. Таке явище також може бути пов’язане з захворюваннями. Тому, якщо блідість проявляється в ранньому віці, краще відвідати окуліста.
 
На відтінок очей, серед іншого, впливає настрій людини, колір одягу, освітлення. 
 
Посміхайтеся частіше та ваші очі гратимуть яскравими барвами! 

 

МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ!

Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.