Войти

5 кроків для захисту очей ваших юних спортсменів

Офтальмологи нагадують батькам, що правильні захисні окуляри можуть значно зменшити ризик отримання травм очей під час занять спортом.



лікар-офтальмолог медичного центру АЙЛАЗ  Цаберяба Ганна Володимирівна
 
Близько 30 000 людей у Сан-Франциско (США, Каліфорнія) щорічно отримують травми очей, пов’язані зі спортом. Неймовірно, але біля 90 відсотків цих випадків можна було б уникнути, якби спортсмени носили захисні окуляри. Навіть найменш інтенсивні спортивні заняття представляють певний ризик для травм очей. Від баскетболу до тенісу, від молодіжних ліг до професіоналів, гравці повинні захищати свої очі.
 
Американська Академія Офтальмології нагадує, що, коли діти починають займатися спортом, найкращий захист від спортивної травми їх очей – це захисні окуляри.
 
Примусити спортсменів будь-якого віку носити захисні окуляри не просто, тому що це може викликати дискомфорт – окуляри громіздкі, можуть погіршувати периферичний зір і затуманювати. Але спортивні окуляри значно покращилися за ці роки. І якщо ви почнете навчати своїх дітей із самого початку одягати захисні окуляри, це стане настільки ж природним, як надягати захисний шолом.
 
Найпоширеніші  спортивні травми очей – ерозії рогівки, синці навколо ока, відшарування сітківки та внутрішньоочна кровотеча.
 
Ось декілька порад щодо безпеки для всіх спортсменів:
  • перевірте та дотримуйтесь специфічних спортивних вимог і стандартів щодо захисту очей
  • подумайте про заміну окулярів, коли вони пожовкли або пошкоджені, щоб забезпечити найкращий захист
  • для баскетболу, ракетки, футболу та хокею на траві носіть захисні окуляри з полікарбонатними лінзами
  • для занять сніговими та водними видами спорту розгляньте окуляри із захистом від ультрафіолету, щоб уникнути сонячних опіків або відблисків;
  • спортсмени, які носять м’які контактні лінзи або окуляри для корекції гостроти зору, теж повинні носити засоби захисту для очей, оскільки м’які контактні лінзи та звичайні окуляри не є заміною захисних спортивних окулярів
  • якщо у вас травма ока, негайно зверніться до офтальмолога, навіть якщо травма здається незначною – іноді помітні симптоми розвиваються пізніше. 

 

МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ!

Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.