Войти

Лікування катаракти продовжує життя

Захворювання, зване катарактою, пов'язане з необоротними змінами очного кришталика.



лікар-офтальмолог медичного центру «АЙЛАЗ» Левицький Іван Михайлович
 
 
Ви знали, що видалення катаракти може продовжити життя?
 
Захворювання, зване катарактою, пов'язане з необоротними змінами очного кришталика. В результаті складних біохімічних реакцій, що відбуваються в оці, він втрачає свою прозорість і починає закаламучуватися. Помутніння кришталика може бути повним або частковим.
 
Тканина кришталика не має нервів і судин, тому запальних процесів в ній не спостерігається. А ось зміни дистрофічного характеру можливі, і одна з них як раз і називається катарактою. Досить часто, на ранній стадії розвитку катаракти, людина не може самостійно визначити, що у неї почала розвиватися катаракта.
 
Як зрозуміти, що у людини є підозри на катаракту?
 
Під час розвитку закаламучення кришталика можуть спостерігатися такі скарги:
  • зниження контрастності або поява «розмитості» зображення;
  • двоїння предметів і зображення;
  • відчуття мигтіння плям перед очима;
  • світлорозсіяння (поява ореолів, що спостерігаються навколо джерела світла);
  • погіршення кольорового сприйняття;
  • світлочутливість;
  • поява спалахів або відблисків, особливо в темний час доби;
  • труднощі при виконанні роботи з дрібними деталями (наприклад, вишивка, шиття, в'язання);
  • зниження гостроти зору, що не піддається корекції.
Австралійські дослідники вивчили дві групи пацієнтів з катарактою. В одну групу були включені пацієнти, яким поміняли кришталик, в другу – ті, кому операція не проводилася. Згідно з результатами, пацієнти першої групи живуть довше. Через 10 років після операції в живих залишилися майже 40% пацієнтів зі штучним кришталиком і тільки 10% з катарактою.
 
Яким саме чином досягається подібний ефект, поки не до кінця зрозуміло. Ймовірно, це відбувається через збільшення фізичних навантажень, підвищення емоційного фону, оптимізму, усвідомлення незалежності від допомоги близьких у побуті. Крім того, пацієнти краще дотримуються режимів лікування, призначених іншими лікарями.
 
Однак не виключено, що в групу прооперованих увійшли більш здорові люди, а пацієнтам з серйозними захворюваннями операція не могла бути виконана.
 
Також повідомляємо нашим пацієнтам, що програму лояльності з підтримки українських пенсіонерів «Живи та радій», націлену на хірургію катаракти, продовжено до 30 листопада 2021 року. Через затребуваність даної послуги та підтвердження прогнозів осінньої хвилі COVID-19 ми не хочемо зволікати і вирішили бути більш доступними для українців. Таким чином, ухвалено рішення продовжити умови програми лояльності для пенсіонерів та розширити можливості індивідуальної пропозиції штучних кришталиків економ-варіанту.
 
У суму видалення катаракти за програмою лояльності входить операція, консультація анестезіолога, супровід анестезіолога в операційній, перебування в палаті післяопераційного спостереження, 1 місяць спостереження та стандартний пакет медикаментів після операції.
 
Поверніть собі зір, як у молодості, та радійте кожній миті життя!
 
Подробиці та запис за номером тел.: 044 364 10 01.
 

 

 

МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ!

Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.