Войти

12 корисних звичок, що слід засвоїти під час роботи з дому

Робота з дому все ще може викликати здивування, хоча багато людей почали працювати в такому режимі з початку пандемії COVID-19.



лікар-офтальмолог медичного центру АЙЛАЗ   Гетьман Марина Валеріївна
 
 Різка зміна на домашній офіс може вплинути на психічне та фізичне здоров’я людини, а звідси і на зір. Щоб протидіяти таким негативним наслідкам, візьміть за правило деякі здорові звички, що допоможуть вам відчувати себе більш відповідальними у повсякденних домашніх справах. Ось 12 речей, які варто спробувати.
 
1. Чистить зуби
 
Згідно з дослідженням компанії Delta Dental, 31% людей не чистять зуби, коли залишаються вдома; деякі зовсім не чистять. Це суперечить рекомендаціям зі збереження загального стану здоров'я, адже ротова порожнина має бути доглянутою вранці та ввечері. Тепер, коли у вас є легкий доступ до зубної щітки та пасти, зробіть це пріоритетом.
 
2. Вставайте
 
Сидіння – одна з найгірших речей, що ми можемо зробити зі своїм тілом, особливо коли під час роботи за комп’ютером вигинається спина. Шкода, яку це може завдати нашій поставі, є довгостроковою. Щоб протидіяти цим ефектам, завантажте на свій смартфон додаток, який нагадуватиме вам вставати хоча б раз на годину.
 
3. Розтяжка
 
Існує простий спосіб заспокоїти та розслабити напружені м’язи: зробіть розтяжку! Щодня виділяйте час, щоб дотягнутися до пальців ніг, це поліпшує загальний стан, стимулює кровотік і покращує самопочуття внаслідок викиду ендорфінів, що циркулюють вашим тілом. Виділіть час на нахили та розтяжку принаймні двічі на день.
 
4. Вправи
 
Центри контролю та профілактики захворювань рекомендують, щоб більшість людей робили вправи кожного тижня по 150 хвилин – це приблизно по 30 хвилин п’ять днів на тиждень. Але в середньому 80% людей не виконують основні рекомендації щодо фізичної активності для підтримки оптимального здоров’я. Рішення? Влаштовуйте деякі зустрічі в форматі прогулянки на свіжому повітрі або витратьте час, який би витратили на роботу, тренуючись вдома.
 
5. Пити воду
 
Скільки води потрібно людині, ще обговорюється. Зрозуміло одне, що Н2О є важливим джерелом гідратації для нашого тіла, м’язів і мозку. Для того, щоб усе функціонувало у хорошій формі, пийте щонайменше шість склянок води на день. Ви можете спростити задачу, тримаючи пляшку з водою біля робочого місця.
 
6. Насолоджуйтесь сонцем
 
За ясної погоди, у вас є шанс вийти та насолодитися сонцем більше, ніж якби ви були в офісі. Станьте на ґанку чи на балконі, пройдіться біля вікна, виділіть час для прогулянки на свіжому повітрі. Дослідження показують, що сонячні ванни можуть покращити ваше психічне здоров’я.
 
7. Їжте фрукти та овочі
 
Маючи доступ до свого холодильника, дійсно, ніколи не було так просто отримати щоденну норму фруктів та овочів. (У тому випадку, якщо ви ходите в продуктовий магазин, аби купувати їх щотижня). Зробіть це своєю метою, продовжуючи працювати вдома, і ви покращите загальний стан здоров’я.
 
8. Готуйте
 
Обсяги продажу їжі зростають з поважної причини – люди втомилися та хочуть підтримати місцевий бізнес, який був закритий через «ковідний» карантин. Хитрий трюк? Їжа на винос частіше не така корисна, ніж домашнього приготування, що може вплинути на ваше здоров'я та фігуру. Візьміть за звичку готувати щонайменше одну страву щотижня. Придбання нової кулінарної книги чи двох також може дати вам натхнення.
 
9. Носіть улюблений одяг
 
Домашній одяг може знадобитися надовго, що може бути корисним для морального стану та загальної впевненості. Офісний одяг часто надягають, адже людина вважає, що це краще для її іміджу, навіть якщо це не те, що їй подобається. Тепер є можливість відкласти цей одяг і вдягати такий, щоб відчувати себе комфортно.
 
10. Створіть оптимальний робочий простір
 
Якщо ви працюєте вдома, вам доведеться витратити час на створення належного робочого простору, що дозволить вашому організму почуватися здоровим протягом усього дня. Це може включати покупку нового крісла та, наприклад, комп’ютерної миші, а також інші зміни, щоб попередити такі речі, як біль у спині.
 
11. «Протягнути руку»
 
Працюючи вдома, може виникнути відчуття своєї ізоляції, особливо від колег, друзів і навіть сім’ї. Щодня приділяйте час, аби комусь зателефонувати, щоб ви мали можливість відірватися для «балачок ні про що». Вважається, що такі моменти корисні для «серця та душі».
 
12. Візьміть паузу
 
Багато кому важко зробити паузу, аби перевести подих в «офісний» робочий день, тому що зустрічі мають відбуватися, дітям необхідно приділяти увагу, а справи потрібно робити. Але дослідження показують: якщо знайти хвилинку для медитації, це може допомогти вам зосередитися, зберегти хороше самопочуття та поліпшити загальний стан вашого мозку. 
 
Бережіть себе та своє здоров’я!
 

 

 

МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ!

Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.