Войти

Захист зору під час сонячного затемнення

Кияни та гості столиці України стануть свідками сонячного затемнення



врач-офтальмолог медичного центру «АЙЛАЗ»   Ковальов Андрій Андрійович    
 
    10 червня 2021 року затемнення почнеться о 13:26 за київським часом. Найбільш повне затемнення сонця відбудеться о 14:15 і завершиться о 15:03. Не пропустіть його, адже при спостереженні з Києва сонячний диск буде закритий на 12%!
Однак пам'ятайте, що сонячне затемнення – це не лише рідкісне та красиве явище. Під час спостереження за сонцем слід обов'язково подумати про захист зору.
 
Важливо: більшість людей неправильно спостерігають за сонячним затемненням. При спостереженні використовуються найрізноманітніші інструменти, такі як біноклі, телескопи, сонцезахисні окуляри, фільтри поляризації, закопчені стекла тощо. Але суть помилки в тому, що, блокуючи значну частину видимого світла, вони пропускають крізь себе як ультрафіолетове, так і інфрачервоне випромінювання. Таким чином, ваші очі виявляються незахищеними! Спостереження за сонцем без додаткового захисту очей неприпустимо через шкідливий вплив.
 
Дивитися на сонце під час затемнення без захисту очей від ультрафіолетового та інфрачервоного випромінювання не можна, тому що це може мати негативний вплив на ваш зір!
 
Щоб побачити сонячне затемнення у всій красі та при цьому зберегти очі в безпеці, слід скористатися одним з таких способів:
 
1) дістаньте спеціальні сонячні фільтри для вашого телескопа або бінокля, вони заблокують шкідливі для очей випромінювання та зроблять спостереження затемнення рівною мірою цікавим і безпечним заходом;
2) якщо у вас немає таких фільтрів, виготовте їх самостійно. Візьміть оправу з ДВП, картону, дерева, пластика або будь-якого іншого відповідного матеріалу. Замість лінз підійде вирізка з сонячної плівки AstroSolar – це спеціальна фольга з відбивною здатністю в 99,999%, її можна замовити в інтернет-магазинах для астрономів;
3) дістаньте зварювальні стекла, окуляри або маску для зварювання – вони теж відмінно захистять ваші очі.
 
Приємного та безпечного спостереження за сонячним затемненням !                                                                                      

 

МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ!

Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.