Войти

Комбіновані оральні контрацептиви можуть займатися профілактикою онкологічних захворювань

Існує теорія «безперервної овуляції». Що це означає?



Порушення плівки, що покриває яєчник внаслідок щомісячної овуляції, підвищує ризик розвитку раку яєчника. Що відбувається при розриві яєчника під час овуляції? – Травма, що супроводжується запаленням, необхідним для розриву фолікула.
 
При відсутності вагітності щомісячні овуляції змінюють розуміння організму – чому немає вагітності?
 
Але в організмі все взаємопов'язано, і гормонозалежна тканина організму відповідає надлишковій продукції естрогенів. При вивченні злоякісних процесів в яєчнику в 38-60% випадках виявляються естрагензалежні рецептори. Відповідно, розвивається нова судинна система в місці розриву яєчника, щоб спробувати швидше прискорити процеси загоєння. Але рецептори естрогенів, яких надлишок, сприяють розвитку додаткових судин і, таким чином, в це місце надходить більше кисню і поживних речовин, що призводить до проліферації та інвазії. Підключаються нові судинні, ендотеліальні чинники росту (VEGF), чинники росту фібробластів (FGF-1, FGF-2), інші молекули, що продукуються пухлинними клітинами, екстрацелюлярним матриксом і клітинами крові.
 
Що ж робити? Як профілактувати?
 
Для регуляції менструального циклу у сексуально активних жінок, які не планують вагітність, ми рекомендуємо призначення комбінованих оральних контрацептивів (КОК). Згідно з результатами оглядів Cochrane, представлені докази на користь ефективності КОК для контролю за менструальними овуляції в порівнянні з іншими терапіями.
 
Застосування КОК зменшує ризик розвитку раку яєчників у прямій залежності від тривалості використання контрацепції, і це зниження ризику зберігається понад 30 років після припинення прийому КОК.
 
ВАЖЛИВО! На сьогоднішній день, вибираючи комбінований оральний контрацептив для жінки, ми радимо препарати з мінімальним вмістом дози гормону, але таким, що ефективно стримує їй овуляцію та зменшує кількість менструальної крові. Таким чином, прийом КОК протягом 5 і більше років забезпечує досить надійний захист від раку яєчників (серозної форми), що протікає особливо злоякісно та швидко. Проконсультуватися можна у наших фахівців-гінекологів, які підберуть правильний препарат!
 
Література:
 
Hannaford PC, Selvaraj S, Elliott AM, Angus V, Iversen L, Lee AJ. Cancer risk among oral contraceptive users: cohort data from the Royal College of General Practitioner’s Oral Contraception Study. BMJ2007;335:651. 

CitiDoctor – хірургічний центр повного циклу.

Пацієнт понад усе: боротьба за ваше здоров`я без компромісів!

Задайте питання лікарям та отримуйте відповідь



Хірургічний центр повного циклу CitiDoctor https://citidoctor.ua

04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1

Тел.: 0(44) 333 48 85

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.