Войти

Що необхідно, щоб вилікувати геморой назавжди?

Оскільки геморой — це проктологічне захворювання, що виражається у варикозному розширенні вен, що знаходяться у прямій кишці, то воно потребує невідкладного лікування.



      Також важлива профілактика геморою для запобігання його розвитку. Адже якщо не лікувати гемороїдальні вузли, то при запущених формах може виникнути некроз, який потребуватиме екстреного втручання.

Систематичність профілактичних заходів може знизити больові відчуття та ступінь даного захворювання. І саме для цього призначаються препарати, такі як Реліф®.

Розвиток геморою починається через одну з причин — це порушення травлення та застій крові. Спровокувати такі симптоми може:

   -   сидяча робота;

   -   постійні закрепи або діареї;

   -   сильна напруга під час дефекації;

   -   неправильний раціон та відсутність в ньому клітковини;

   -   анальний секс;

   -   фізичні перенавантаження;

   -   пологи та навіть вагітність.

Дієві ліки проти геморою можуть зменшити больові відчуття, лікувати анальні тріщини та попередити ризик виникнення некрозу гемороїдального вузла. Крім того, анальні тріщини можуть стати причиною запалення слизової оболонки прямої кишки, а це, своєю чергою, призводить до порушення кровообігу та тромбозу у гемороїдальному вузлі.

Причини загострення геморою

Через те, що пряма кишка пошкоджується та витончиться її слизова оболонка, починається загострення геморою. Ці відбувається у літніх людей, коли судини анального каналу втрачають еластичність, що стає причиною застійних процесів крові. Саме тому спостерігається перенапруга під час випорожнення та збільшення внутрішньочеревного тиску. В результаті чого випадають гемороїдальні вузли. Але закрепи не єдина причина, також такий ефект може спостерігатися і під час діареї.

Але геморой виникає не тільки у літніх людей, він також може бути у вагітної, або жінки, що народила. Це захворювання проявляється й у спортсменів, котрі мають постійні навантаження. Також траплялися випадки, коли геморой виникав у людей, що зловживають спиртними напоями.

Медикаментозний спосіб лікування геморою

Такий спосіб передбачає вживання спеціальних препаратів, які здатні зменшити больові відчуття, підвищити венозний тонус і прискорити кровообіг. Вони бувають у формі ректальних свічок, мазі та крему. Все це пропонує лінійка Реліф®.

Також потрібно виключити гостру та копчену їжу, каву тощо. Важливо правильно харчуватися та вживати:

   -   свіжі овочі та страви з них, фрукти;

   -   кисломолочні продукти;

   -   олії рослинні;

   -   крупи та висівкові;

   -   нежирні сорти риби та м’яса.

Також треба приділяти увагу зменшенню вживання солодощів, а порції ділити так, щоб вживати по 4-5 разів за день.

Література:

1. К. Казимирко, М.П.Захараш, О.І.Пойда. Патологія дистального відділу кишечника: механізми розвитку, лікування-Київ. Моріон, 2008 - 160 ст. 2. А. А. Шудрак. Вибір методу хірургічного лікування хронічного геморою // Хірургія України. — 2013. — № 4. — С. 61-68.

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.