Войти

Корисні звички для здорового способу життя

Ви відчуваєте, як наростає хвилювання: Настав час почати все спочатку, почати новий здоровий спосіб життя, щоб повністю розкрити свій потенціал.



    Надихнувшись історіями успіху колишніх невдах у спорті, які за рік пробігли марафон та навіть виграли в казино, ви беретеся до справи. П'ять днів на тиждень ви займаєтеся в тренажерному залі та починаєте сокове голодування, перш ніж повністю відмовитися від цукру, глютена, молочних продуктів, алкоголю та кофеїну.

Спочатку позитивний ефект від фізичних вправ та здорового харчування позначається на всьому вашому житті. Ви прокидаєтеся рано і свіжими, і вам не важко сказати "ні, спасибі" шматочку шоколадного торта на дні народження.

Поки що через два-три тижні життя раптом не збиває вас з курсу. Коли ви нарешті повертаєтеся ввечері додому, ви почуваєтеся занадто втомленим, щоб приготувати здорову порцію кіноа з овочами на грилі.

Знайома історія?

Повна трансформація вашого здоров'я, звичайно, звучить привабливо, але дуже багато радикальних змін способу життя за один раз зазвичай не є рецептом довгострокового успіху. Дослідження показують, що кожен день ми маємо лише обмежену кількість сили волі. Тому, коли ви хочете покращити своє здоров'я, набагато простіше зосередитися на створенні невеликих, здійсненних звичок - тих автоматичних здорових дій, які ви робите, не замислюючись про це.

Почніть з малого: вибирайте за однією маленькою звичкою, поки вона стане природною частиною вашого порядку дня. Наприклад:

   -   їжте більше овочів;

   -   лишайте більше часу на сон;

   -   приділіть увагу прогулянкам.

Заправляйте їжу травами

Додавання трав та спецій у страви – один із найсмачніших способів зміцнити своє здоров'я. Ці приправи не тільки багаті на антиоксиданти та інші поживні речовини, які захищають ваше здоров'я, але і можуть використовуватися для заміни солі та цукру в рецептах без шкоди для смаку. Гостра їжа може навіть допомогти вам контролювати свою вагу, оскільки дослідження показують, що люди з'їдають менші порції страв із жироспалюючим перцем чилі, ніж не смачних страв.

Тому приправляйте свої улюблені страви спеціями. Ви можете посипати корицею свій капучино, випити філіжанку свіжого м'ятного чаю або приготувати ароматну вечерю - зробіть свій власний томатний соус з часником, базиліком і орегано, додайте імбир або куркуму в жарке або додайте свіжу петрушку в салат.

Прогуляйтесь в парку

Щоденні 20-хвилинні прогулянки, особливо у зеленій зоні, мають багато переваг для здоров'я. Крім очевидного підбадьорливого ефекту від фізичної активності, прогулянки на свіжому повітрі сприяють виробленню вітаміну D. Прогулянка зеленою місцевістю також є ефективним засобом для зняття втоми мозку та підвищення рівня щастя.

Зробіть прогулянки на свіжому повітрі регулярною частиною свого дня: прогуляйтеся найближчим парком в обідню перерву або після вечері, досліджуйте природу під час неквапливого недільного походу. А за посиланням ви зможете дізнатися, як можна відпочити в інтернеті.

Їжте овочі під час двох прийомів їжі

Вживання великої кількості яскравих овочів є ключовим елементом здорового способу життя. Але не завжди легко отримати свої п'ять порцій на день, особливо якщо доводиться вечеряти. То чому б не докласти невеликих зусиль, щоб кожен день додавати овочі не в один, а в два прийоми їжі?

Ви не тільки отримаєте користь від широкого спектру поживних речовин, що зміцнюють здоров'я, але й подумаєте про те, як включити овочі у свій сніданок та обід, що допоможе вам зробити вибір на користь здоровішої їжі. Адже навряд чи смачно додавати зелень у миску зі штучно забарвленими пластівцями чи жирну закуску, правда?

На щастя, споживання більшої кількості овочів може бути таким же простим, як додавання шпинату в ранкову яєчню, додавання скибочок помідора та паростків у звичайний бутерброд або склянку свіжого буряково-морквяно-яблучного соку. Більше ідей ви знайдете в книзі "40 смачних та простих способів їсти більше овочів кожен день".

Їжте овочі під час двох прийомів їжі

Приділяйте собі час на сон

Прокидатися енергійним після гарного сну - одне з головних бажань більшості з нас, і все ж таки буває так складно вчасно лягти спати, щоб це сталося. Потрібно перевірити ще один лист, зробити останню справу, ще п'ять хвилин дивитися на екран.

Точне визначення часу відходу до сну може допомогти вам синхронізуватися з природним циклом сну-неспання вашого організму і дотримуватися більш регулярного графіка сну.

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.