Войти

Як правильно лікувати канали зубів?

Людський організм – неймовірний та злагоджений механізм, кожен орган якого має свою особливу будову. Зуби зовсім не виняток з цього твердження, і будь-яке захворювання каналів – лікують лише вузькопрофільні спеціалісти – ендодонтисти.



      В своїй практиці, ці фахівці застосовують сучасні прилади, мікроскопи та інше обладнання, що дозволяє зробити процес лікування менш складним та трудомістким.

Для того, аби зрозуміти всі аспекти в ендодонтії, варто знати, що будова зуба окрім емалі та дентину, включає ще пульпу (нервово-судинний пучок), яка допомагає та забезпечує живлення. 

У випадку, коли з’являється зубне захворювання, ясна та тканини не можуть добре захищати нерви та судини від бактерій, і якщо в середині утворюється запальний процес, як наслідок він проникне в корінь та спричинить нестерпний біль.

Стоматологи - ендодонтисти визначають ряд показань, що передують лікуванню зубних каналів:

   -   Запалення пульпи в результаті травматичного ушкодження. 

   -   Пошкодження нервово-судинного пучка в наслідок запущеного, чи глибокого карієсу (пульпіт, періодонтит).

   -   Профілактики та обеззараження перед початком встановлення протезів.

Головним симптомом та ознакою пошкодження пульпи є – больовий синдром, однак з причиною виникнення цього дискомфорту може розібратись лише лікар ендодонтист після ретельної діагностики.

Основні етапи ендодонтичного лікування в стоматологічному центрі «Дентектум»

Сучасна методика проведення ендодонтичного лікування в стоматологічному центрі «Дентектум», відбувається в 3 етапи:

1. В першу чергу, спеціаліст вузького профілю проводить підготовку доступу до каналів, встановлює кофердам (спеціальну латексну пластину для ізоляції зуба), знімає старі реставрації та здійснює препарування каріозної порожнини.

2. На цьому етапі ендодонтист проводить безпосереднє лікування, тобто: видаляє запалену пульпу, робить чистку і готує канали до пломбування.

3. Останній завершальний крок закладається в пломбуванні (герметизації) каналів з допомогою спеціального матеріалу – гутаперчі.

Під час усього процесу лікування пацієнт не відчуває дискомфорту, адже стоматолог застосовує лише якісні препарати, сучасне обладнання, та новітні методики, які гарантують найкращий результат. Важливо, що у центрі застосовуються методи лікування каналів за допомогою стоматологічного мікроскопу, який підіймає рівень лікування каналів зубів на найвищий рівень.

В стоматологічному центрі «Дентектум» на Нивках, фахівці поєднали не лише ефективні ознаки правильного ендодонтичного лікування, а й здатні знайти підхід до кожного пацієнта та індивідуально допомогти. 

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.