Войти

Карантин. Як запобігти зоровому комп`ютерному синдрому

Майже половину дня сучасна людина витрачає на споживання контенту в Інтернеті. Дорослі проводять більше 11 годин на день, слухаючи, спостерігаючи, читаючи або спілкуючись за екраном.



Сьогодні мільйони людей працюють вдома через спалах коронавирусу, і тепер більше, ніж будь-коли, проводять час біля комп'ютеру. Робота, навчання з дому означає, що стався сплеск відеодзвінків, конференцій, замовлення їжі в Інтернеті, витрачених годин в Фейсбуці. Це має свої побічні ефекти і один з них – комп'ютерний зоровий синдром.
 
Комп'ютерний зоровий синдром – стан, що викликає надмірне напруження в очах через постійний перегляд комп'ютеру, планшету або смартфону.
 
Робота та навчання на дому мають тривожні побічні ефекти для наших очей.
 
Американська оптометрична асоціація оголосила проблеми із зором найбільш поширеним видом скарг на здоров'я серед комп'ютерних працівників. Ситуація була поганою і до того, як ми були поміщені в карантин, а тепер, коли ми застрягли в нашому будинку з гаджетами, вона повинна погіршитися, і швидко.
 
 
Загальні симптоми комп'ютерного зорового синдрому включають в себе:
  • стомлюваність очей;
  • головні болі;
  • затуманення зору;
  • сухість очей;
  • біль в шиї та плечах.
4 способи запобігти комп'ютерному синдрому під час карантину
 
1. Встановіть екрани комп'ютерів на відстані близько 50-70 см від місця, де ви сидите, і переконайтеся, що вони знаходяться в правильному положенні, тобто верхня частина екрану повинна відповідати рівню очей.
 
2. Зіставте яскравість екрану комп'ютера до яскравості кімнати та переконайтеся, що на екрані немає відблисків. Переконайтеся, що світло не світить прямо на екран, відрегулюйте освітлення в кімнаті та жалюзі.
 
3. Якщо у вас сухість очей, використовуйте зволожувач повітря для додавання додаткової вологи. Також, при необхідності, використовуйте зволожуючі краплі на основі гіалуронової кислоти. Пийте аевит та омега-3. Ці вітаміни покращують імунітет і перешкоджають сухості очей.
 
І не забувайте, що, сидячи біля комп'ютера, ви займаєте вимушене положення, що викликає додаткове навантаження на шийний відділ хребта. Це погіршує кровообіг в області шиї. Періодично піднімайтеся та виконуйте комплекс вправ для шиї і плечового поясу.

4. Ми знаємо, що це звучить очевидно, але повірте, це працює. Регулярно очищайте екран комп'ютеру, щоб запобігти накопиченню пилу. Чіткий екран забезпечує кращу видимість і зменшує навантаження на очі. 

 

 

МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ!


 

Офтальмологічний центр "АЙЛАЗ" піклується про ваш зір і ваше здоров'я, тому на час епідемії коронавірусу відкрив онлайн-консультування пацієнтів через месенджери. Ви можете звернутися до наших консультантів-офтальмологів з 12.00 до 15.00 з понеділка по п'ятницю, використовуючи:

 Skype          Тelegram

Задайте питання лікарю-офтальмологу


Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.