Войти

Феєрверки: будьте обережні!

Феєрверки – це чудові винаходи, що приносять задоволення всім (крім, можливо, собак і людей похилого віку).



лікар-офтальмолог медичного центру АЙЛАЗ Ковальов Андрій Андрійович
 
 Але це також невеликі небезпечні ракети, начинені порохом, які стріляють «корисними вантажами» зі швидкістю сотні кілометрів на годину в небо, щоб вибухнути (сподіваюся) керованим та артистичним способом.
 
Завжди пам'ятайте, що феєрверки можуть призвести до виникнення пожеж. Температура спалаху феєрверка може досягнути 1100 градусів за Цельсієм (понад 2000 градусів за Фаренгейтом). Це настільки гаряче, що розплавить деякі метали.
 
Можна з упевненістю сказати, що коли справа стосується феєрверків, не варто нехтувати обережністю. Особливо, коли мова йде про догляд за зором.
 
Залишайтесь у безпеці в новорічну ніч
 
Першим у списку порад щодо забезпечення безпеки та захисту очей у новорічну ніч, як би це не було банально, повинно стояти дотримання техніки безпеки й перебування на безпечній відстані від джерела займання – це чудовий спосіб переконатися, що ви зможете побачити наступний день.
 
Далі йдуть бенгальські вогні – це, по суті, металеві стрижні, що горять і виглядають при цьому красиво. Коли вони загоряться – вони, не вагаючись, випромінюють іскри, які летять вам в обличчя та обпалюють очі.
 
У такому разі посібник з використання бенгальських вогнів досить простий: не давайте їх дітям молодше п'яти років, тримайте їх на відстані витягнутої руки та ніколи не наближайте до обличчя. Завжди використовуйте їх у безпечному середовищі, де є багато місця та відро з водою під рукою.
 
Далі, якщо ви все-таки вирішили влаштувати шоу з феєрверками, є кілька основних правил, яких ви повинні дотримуватися.
 
Перш за все, купуючи феєрверк, переконайтеся, що ви робите це у надійного продавця та що продукт відповідає стандартам якості. Багато інцидентів з феєрверками можна уникнути, просто дотримуючись цього правила, не в останню чергу тому, що існує великий ринок дешевих феєрверків, які часто не відповідають необхідним стандартам і, що несподівано, не спрацьовують, як очікувалося.
 
Коли справа доходить до їх підпалювання, не забудьте одягнути окуляри. Це не означає, що потрібно одягати звичайні окуляри або намагатися закрити обличчя капелюхом і шарфом. Лінзи з полікарбонату, доступні в більшості будівельних супермаркетів, потрібні, якщо ви хочете повністю захистити свої очі (ви можете носити їх поверх своїх окулярів).
 
Потім переконайтеся, що ви тримаєте феєрверк на відстані витягнутої руки, перш ніж запалювати його за допомогою спеціально розробленого конуса та відійти від нього – не менше п'яти-восьми метрів для садових феєрверків і двадцяти п'яти метрів для демонстраційних феєрверків (примітка: ви ніколи не захочете переплутати ці два види). Переконайтеся, що ви знаєте, що купуєте, та уважно прочитали етикетку на пакуванні перед використанням. Якщо феєрверк не вибухнув, не повертайтеся до нього – у нього може бути пошкоджений запобіжник і він може вибухнути будь-якої миті. Ви вже знаєте, що вони небезпечні.
 
 

 

 

МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ!

Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.