Войти

Три види домашнього одягу, який не шкодить здоров’ю

Вдома немає вимог до дрес-коду - суворий начальник не зробить зауваження через кроп-топ або яскраве худі. Тому обираючи одяг для дому, варто приділяти увагу його якості та натуральності.



      І, звісно, пам'ятати про власні уподобання, адже від цього залежить ваше самопочуття, комфорт, зручність рухів, продуктивність тощо.

Сьогодні ми розглянемо, у якому одязі жінкам комфортно та безпечно з точки зору здоров’я працювати та відпочивати вдома. 

З домашнім дрес-кодом нам допомогли розібратися консультанти інтернет-магазину Astratex.

Натуральні тканини 

Будь-який одяг може викликати контактні алергічні реакції. Алергенами є смоли, барвники, хімічні домішки, що використовуються під час виробництва тканин. 

Синтетичні тканини містять більше потенційно шкідливих компонентів. Саме речі з синтетики здатні погіршити стан за наявності екземи та дерматиту, тобто якщо шкіра вже подразнена, штучне волокно не дасть користі. 

Особливо небезпечна синтетична спідня білизна. Вона контактує з тілом найбільше, створюючи ідеальне середовище для розмноження бактерій. Тому піжами жіночі, комбінації, труси та бюстгальтери краще вибирати з натуральних тканин - котону чи атласу.

Взагалі, як домашній одяг, радять використовувати речі зі 100% котону чи трикотажу з високим вмістом бавовни.

Комфортний фасон

Щільні тканини та облиплий одяг порушують кровообіг і, як наслідок, провокують появу варикозу. Негативний вплив на здоров’я має й сильне перетискання тіла в області живота. Тому постійно носити скіні, приталені блузки, корсети баска та інший тісний одяг не бажано, а тим паче одягатися так вдома. 

І ще: у тих, хто носить тісні речі, може виникати задишка, адже одяг стискає діафрагму та легені.

Медичні експерти рекомендують віддати перевагу зручному домашньому одягу. Це спортивні костюми, піжами, топи з джогерами, шорти з футболкою тощо. 

“Після ванни, для комфортного відпочинку за чашкою імбирного чаю, ідеально підходять халати жіночі з екстра пухнастого мікроплюшу. У такий халатик можна закутатись й зігрітися під час перегляду улюбленого серіалу”, - додають експерти Astratex, у каталозі якого представлені понад 80 моделей теплих халатів.

Приємні кольори 

Не можна нехтувати й психологічним здоров’ям жінки, на яке сильно впливають кольори, в тому числі забарвлення одягу. А якщо йде мова про покупку домашнього костюма для віддаленої роботи, вдало підібраний колір сприятиме продуктивності. 

Так, для інтенсивної розумової роботи психологи рекомендують вибирати теплі відтінки: помаранчевий, червоний, жовтий або пурпуровий. Комфортно працювати у помірному темпі допоможуть холодні відтінки. 

Підняти настрій та налаштуватися на продуктивний день допоможе одяг улюблених кольорів. Просто дістаньте з шафи оливковий светр чи бежеву сукню-толстовку, якщо ці відтінки приємні для вашого ока. Й пам'ятайте про зручний фасон та натуральні тканини!

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.