Войти

Ефективне лікування алкоголізму

Як лікують від алкоголізму і чи можна забути про нього назавжди? Куди звернутися, якщо ви чи ваша близька людина стали залежними від спиртних напоїв?



       Алкогольна залежність завжди була і буде проблемою не лише суспільства, а й багатьох сімей, які через вживання алкоголю живуть у тяжких умовах та нерідко розпадаються.

Є вираз – «страждає на алкоголізм». Він не зовсім правильний. Насправді алкоголік не страждає від цього, він насолоджується, випиваючи. А страждають усі оточуючі. І в переважній більшості випадків не вдається допомогти залежній людині вдома.

Ефективне лікування алкоголізму можливе лише за умов наркологічної клініки, де пацієнт перебуває під цілодобовим наглядом і допомагають фахівці. 

Причини алкоголізму


Якщо запитати у залежної людини, чому вона почала пити, то найчастіше у відповідь можна почути: «Це допомагало розслабитися», «Випивали батьки/друзі/родичі», «Від однієї пляшечки пива погано не буде». Люди починають пити, щоби підняти настрій, зняти стрес, забути про проблеми і не помічають, як не можуть зупинитися.

Алкогольна залежність нерідко розвивається в самотніх, невпевнених у собі людей, незадоволених своїм життям. Але також вірно і те, що стати алкоголіком може успішна людина, яка зіткнулася з професійним вигорянням, особистою трагедією, сильним стресом. Алкоголь для багатьох – це спроба уникнути реальності або хоча б ненадовго про неї забути.

Ознаки алкогольної залежності


Основні симптоми алкоголізму:

   -   Бажання випивати регулярно, з приводу та без

   -   Підвищення дози випитого

   -   Перехід із слабоалкогольних напоїв до міцних спиртних

   -   Формування толерантності до спиртного, коли організм не реагує великі дози

   -   Алкогольна абстиненція (похмілля) після зловживання чи скасування спиртного, що змушує знову пити, щоб зняти неприємні симптоми

Якщо вчасно не допомогти алкозалежному, то врешті-решт він втратить все – здоров'я, роботу, друзів, сім'ю і, на жаль, життя. Алкоголь дуже згубно впливає внутрішні органи та серцево-судинну систему, що значно скорочує термін життя.

Ефективне лікування алкоголізму у «МедікоМенте»


Чи можна вилікувати алкоголізм? Що для цього потрібно? Лікарі клініки сучасної аддиктології «МедікоМенте» у Києві успішно допомагають людям, залежним від алкоголю, впоратися з недугою. Для цього необхідне бажання пацієнта та його тверда відмова від спиртного. Це нешвидкий та непростий шлях. Але саме в клініці створено всі умови для конфіденційного та успішного лікування алкоголізму:

   -   Безкоштовна консультація лікаря

   -   Виведення із запою

   -   Детоксикація організму у стаціонарі

   -   Комплексна діагностика

   -   Психотерапія, фармакологічне лікування, імплант (за потреби)

   -   Проживання в комфортних палатах, ресторанне харчування

   -   Підтримка пацієнта протягом року у амбулаторному режимі

За високої мотивації та бажання пацієнта лікування алкоголізму буде ефективним! 

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.