Войти

Основні відмінності софи, дивана і ліжка

У чому різниця між софою та диваном, та ліжком? Що краще для інтер’єру вітальні софа чи диван?



У сучасних квартирних умовах багатьох родин України часто можна зустріти розкладні дивани або софи замість спального місця. Чи це гідна заміна для інтер’єру кімнат та для відпочинку?

Для того, щоб зрозуміти, які меблі для чого краще підходять, варто навчитися розрізняти софу від дивану, а деякі види диванів — від ліжка. У меблевому магазині з легкістю можна знайти будь-який вид меблів, тож обирати потрібно саме той, що відповідатиме своїм цілям.

У чому різниця між софою та диваном, та ліжком?


По-перше, треба розібратися, у чому полягає відмінність софи від дивану — в інтернет-магазині OrganicMebel.Shop є обидва предмети меблів у багатьох варіаціях дизайну, розмірів та стилю.

Диван є у кожній квартирі: він має м’яке місце для сидіння та таку ж м’яку спинку. У залежності від розміру на ньому можна розмістити від двох до п’яти людей, а ще дивани у більшості випадків мають підлокітники.

Головна відмінність дивану — він має здатність розкладатися завдяки різним механізмам трансформації, перетворюючись на повноцінне спальне місце, що може забезпечити комфортний сон та відпочинок.

Софа, у свою чергу, рідко має відповідні механізми для того, щоб розкладатися, але має дещо інші параметри у своїй конструкції:

   -   більш широке сидіння при однаковій висоті спинки та підлокітників;

   -   жорсткий матрац, що підходить виключно для сидіння.

Це може бути пов’язано з тим, що раніше цей варіант меблів для відпочинку використовувався виключно для недовгих ділових прийомів.

А от з ліжком точно знайомі усі — воно не розкладається, має міцний каркас, у який кладеться матрац, і його головне призначення — забезпечення комфортного за здорового сну. Головна корисна якість ліжка — можна обрати зручний матрац, що відповідає вашим потребам, тоді як у дивані цей предмет замінити неможливо.

Особливості використання цих меблів


Як бачите, усі ці варіанти меблів мають дуже різні конструкційні особливості. В Україні багато людей навчилися використовувати софу та дивани замість ліжок в умовах невеликої площі деяких кімнат, але все-таки конструкційно для сну більше підходять саме ліжка.

Софа більше призначена для недовгого сидіння на ній — для перегляду телевізору, під час застілля або прийому гостей.

А от диван можна розкласти — як правило, він значно більший за софу і може забезпечити відносно комфортний сон при правильному виборі матеріалу наповнювача. Це кращий варіант для гостьових кімнат або вітальні, у якій можна розмістити гостей на ніч.

У інтер’єр вітальні добре впишуться як софа, так і диван, а от для спальної кімнати краще обрати ліжко. Тим паче постільна білизна у більшості випадків розробляється під найбільш поширені розміри ліжка, тож використання такої білизни на дивані буде завжди менш комфортним.

Замовити якісні меблі для вітальні та спальної кімнати ви можете в інтернет-магазині OrganicMebel.Shop зі зручною доставкою Україною.

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про отдых:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.