Войти

Випадають вії – небезпечний симптом

Є багато причин, через які можуть випадати вії, але про що ж саме сигналізує цей неприємний симптом?



лікар-офтальмолог медичного центру вищої категорії «АЙЛАЗ»  Швиденко Олена Вікторівна
 
Роздратування від косметики: втрата вій також може бути викликана алергією на туш і клей, що використовується для нарощування вій.
 
Блефарит: свербіж або печіння, що супроводжується почервонінням або припухлістю повік, можуть вказувати на блефарит. Це стан, що виникає, коли сальні залози поблизу вій викликають хронічне запалення та проблеми з фолікулами вій.
 
Рак шкіри: локалізована втрата вій може бути симптомом раку шкіри на повіках. Рак може припинити зростання вій у міру поширення шкідливих клітин.
 
Інші менш поширені причини втрати вій включають хронічні або рецидивні виразки та бактеріальні або грибкові інфекції в одному або обох очах. Коли випадання вій супроводжується іншою втратою волосся, наприклад брів і волосся, це може бути ознакою системної проблеми зі здоров'ям. Найбільш поширеними причинами загального випадання волосся, включаючи вії, є: алопеція – захворювання, що атакує волосяні фолікули, викликаючи повне, часткове або епізодичне випадання волосся на тілі, голові. Тривала алопеція часто буває спадковою. Гостра алопеція – раптове тимчасове випадання волосся – може бути викликана хірургічним втручанням, хронічним захворюванням, лихоманкою, грипом, анемією, народженням дитини або старінням. 
 
Ще однією причиною втрати вій може бути розлад щитовидної залози. Щитовидна залоза – це залоза в шиї, що контролює гормони організму. Гіпертиреоз (перевантаження гормонами) і гіпотиреоз (занадто мало гормонів) можуть викликати випадання вії та втрату волосся.
 
Наша клініка-партнер CitiDoctor може провести усі необхідні аналізи та проконсультувати вас по кожному з цих діагнозів. Не займайтеся самолікуванням та не встановлюйте причини захворювань через Інтернет, ваш організм – унікальна та неповторна одиниця, що реагує на подразник за власними можливостями, які зможе попередити та усунити тільки кваліфікований спеціаліст.
 
Не нехтуйте своїм здоров’ям та будьте відповідальними! 

 

МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ!

Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.