Войти

Захворювання нервової системи та особливості використовування психоаналептичних препаратів

Багато інформації та стрімкий темп життя призвели до розповсюдження тривожних розладів. Сьогодні стрес — це одна із найчастіших причин нервових патологій, а хвороби нервової системи всюди. Однак сучасна медицина має в арсеналі досить засобів для лікування захворювань нервової системи будь-якого ступеня тяжкості.



Особливості психоаналептичних засобів

До групи психоаналептиків входить багато препаратів, які розрізняють за хімічним складом, клінічними ефектами та механізмом дії.

Сучасна фармакологія пропонує широкий ряд фармацевтичних сполук для лікування нервової системи. Психоаналептичні засоби діють у разі різних станів, спрацьовують швидко та безпечно, можуть бути використані під час тривалої терапії. Як приємний бонус поруч із заспокійливою дією вони стимулюють пам’ять і здатність до навчання, підвищують працездатність, зменшують психоемоціональне напруження, тривожність, страхи, покращують сон.

Вчені постійно вдосконалюють ліки від нервових захворювань. У новітніх лікарських засобів практично відсутні небажані реакції та протипоказання.

У яких випадках призначають психоаналептичні препарати

Ліки від нервового напруження допомагають позбутися нав’язливих станів, а також добре зарекомендували себе в комплексній терапії енурезу та заїкання у дітей, безсоння у людей літнього віку. Їх призначають як профілактичний засіб у разі стресових ситуацій: напередодні іспитів, перед операціями тощо.

Нові покоління препаратів для лікування захворювань нервової системи демонструють високий клас психотропної активності. Болезаспокійливі засоби зробили справжній переворот у лікуванні депресивних станів. Вони ефективно допомагають у лікуванні ряду психосоматичних захворювань:

  • виразкової хвороби шлунку та дванадцятипалої кишки;
  • нейродерматитів;
  • синдрому подразненого кишківника;
  • бронхіальної астми;
  • нервової анорексії та булімії;
  • енурезу;
  • нарколепсії.

А ще такі ліки доречні у разі різноманітних больових синдромів:

  • мігрень;
  • кардіалгія;
  • невропатичний біль при остеохондрозі й інших захворюваннях хребта;
  • синдром хронічної втоми;
  • гіперкінез (мимовільні раптові рухи, що виникають в різних групах м’язів);
  • панічні стани.

Ефективні та безпечні

Сучасні препарати добре лікують захворювання нервової системи. Один із популярних заспокійливих засобів — фенібут (Біфрен). Він покращує кровообіг у мозку, пам’ять та увагу, знижує занепокоєння і тривогу. Біфрен у капсулах рекомендують для боротьби з тривожними станами, страхами, безсонням, хворобою Меньєра (патологією внутрішнього вуха, що спричиняє запаморочення). Це дієвий засіб від закачування і проти порушень вестибулярного апарату. Він не має одного з основних небажаних ефектів заспокійливих — не викликає сонливість.

Приймання психоаналептичних препаратів нормалізує сон і апетит, знижує рівень тривожності, депресії та знижене лібідо. Здебільшого препарати потрібно приймати лише один раз на добу, найчастіше, перед сном. Під час приймання психоаналептиків варто утриматись від алкоголю. Особливе місце в терапії посідає психологічна допомога. Саме підтримка близьких дає змогу подолати фобії, страхи та тривожність.

Перед вживанням лікарських засобів обов'язково порадьтеся з лікарем!

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.