Войти

Запалення ясен: причини та методи лікування

Наша ротова порожнина часто страждає від різних захворювань. Ясна також часто потерпають від запалення з різних причин. У цій статті ви дізнаєтесь про симптоми, причини, та методи лікування запалення ясен.



Симптоми запалення ясен


Вам потрібно звернути увагу на здоров’я ваших ясен якщо ви відчуваєте дискомфорт в повсякденному житті або під час чищення зубів. Вам краще звернутися до стоматолога на line-smile.com.ua якщо ви відчуваєте наступні симптоми запалення ясен:

   -   ваші ясна кровоточать під час чищення зубів

   -   на ваших яснах з’явилася припухлість

   -   ви помітили яскраво-рожеве або темно-червоне почервоніння ясен

   -   ви відчуваєте неприємний запах з порожнини рота

   -   ви постійно відчуваєте неприємний присмак в ротовій порожнині

   -   ви відчуваєте біль в яснах

   -   ваші ясна втратили пружність

Ви також можете відчувати дискомфорт в яснах через разові поранення, такі як пошкодження шкіркою яблука, або зубочисткою. В таких випадках вам потрібно дочекатися самостійного загоєння ясен.

Чому відбувається запалення ясен?


Часто люди помилково вважають запалення ясен віковою хворобою, яка частіше зустрічається в літніх людей. Проте насправді кожна людина може зіткнутися з запаленням ясен, який може виникати через наступні причини:

   -   нерегулярне підтримання гігієни порожнини рота, яке приводить до скупчення нальоту, та інших хвороб

   -   захворювання інших органів, наприклад шлунково-кишкового тракту

   -   зміна гормонального фону

   -   неякісне попереднє лікування зубів, при якому ясна можуть страждати від зайвого тиску

   -   травми ясен, які можуть виникати через сильне натискання зубною щіткою на ясна або неправильне використання зубної нитки

   -   при прорізуванні зуба мудрості

Запальний процес ясен швидко прогресує та переростає з гінгівіту (початкової стадії) в пародонтит, який є складнішою формою хвороби. Щоб не ускладнити запалення потрібно вчасно звернутися до лікаря.

Перша допомога: що можна зробити вдома, щоб зняти запалення?


Якщо запалення ясен застало вас зненацька і ви не хочете терпіти біль чи дискомфорт ви можете надати першу допомогу вдома. Ви можете використати:

   -   протибольові таблетки які допоможуть знизити больові відчуття

   -   відвари ромашки чи звіробою, які допоможуть зняти гострі симптоми запалення

   -   лікувальні мазі, які дозволяють  знизити прояви запалених ясен

Проте перша медична допомога це лише базові методи полегшення запальними, які не можуть вилікувати захворювання ясен. Вам потрібно одразу звернутися до кваліфікованих спеціалістів якщо ви відчуваєте перші ознаки запалення ясен. Лікарі визначать причину захворювання ясен та призначать один з методів лікування:

   -   ультразвукова чистка зубів

   -   кюретаж

   -   вектор-терапія

Кожен з методів застосовується у різних випадках. Спеціалісти підберуть для вас найбільш відповідний тип лікування. Тому поспішіть відвідати стоматолога, щоб не погіршити стан ясен.

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.