Войти

Літня аптечка: які ліки варто мати вдома в сезон спеки?

В кожному домі повинна бути заздалегідь складена аптечка, до якої входять лікувальні засоби першої необхідності.



Рекомендується періодично оновлювати препарати, передивлятись їх термін придатності. При цьому є деякі особливості між аптечками, які застосовуються взимку та влітку.

Період спеки та наявності великої кількості фруктів, ягід у раціоні несе в собі чимало таємних неприємностей, які можуть значно зіпсувати загальний стан і настрій, а особливо — у відпустці.

Ліки першої допомоги при проблемах з травленням


Під час відпустки чи навіть відпочинку на природі можуть трапитись неприємності, пов’язані з переїданням, вживанням неякісної їжі чи немитих фруктів. Часом достатньо у смак поїсти свіжих ягід, щоб потім довго не відходити від туалету. Запобігти подібній ситуації або допомогти швидше одужати можуть протидіарейні препарати. Але що краще вибрати — класичний лоперамід чи пробіотик Ентерол®?

Лоперамід добре допомагає при тяжких проносах, але може призвести до закрепів. Подібна побічна дія відсутня при використанні пробіотику Ентерол®. Крім того, діарея може мати різне походження:

   -   бактеріальне — при вживанні немитих фруктів;

   -   вірусне — ураження ентеровірусами, ротавірусами, аденовірусами;

   -   осмотичне — виникає на фоні надмірного споживання свіжих ягід та фруктів;

   -   при тривалому подорожуванні (діарея мандрівника) — через потрапляння в кишківник сальмонели, шигели чи кишкової палички.

Самостійно встановити причину появи діареї вкрай складно. Зробити це може тільки лікар після обстеження та проведення необхідних досліджень. Звісно, на це все потрібен час, тому найбільш універсальний варіант — Ентерол®, про який можна більше дізнатись за посиланням https://enterol.ua/.

Додатково при розладах роботи кишківника радять приймати сорбенти, зокрема активоване вугілля. Ці засоби допомагають позбутися токсинів, що виділяються при різній інфекції. Але при цьому може виникнути дисбактеріоз, оскільки адсорбувальні засоби набухають в кишківнику і тим самим поглинають наявні там мікроорганізми, як шкідливі, так і корисні.

Варто зазначити, що сучасні медичні дослідження підтвердили ефективність великої кількості пробіотичних штамів, зокрема Saccharomyces boulardii CNCM I-745, які входять до складу Ентерол®. Також позитивний вплив на кишківник здійснюють лактобактерії GG та деякі запатентовані мікси штамів пробіотиків. Інші пробіотичні засоби краще не застосовувати для лікування діареї чи закрепу.

Знеболювальні та антипіретичні препарати


Літом також можна схопити застуду під кондиціонером чи ненароком випити холодної води. Непідготовлене до подібного горло одразу відреагує запаленням, на фоні якого доволі часто підіймається температура. Щоб подібна ситуація не заскочила зненацька, потрібно підготувати в аптечці для дітей — ібупрофен і парацетамол, а для дорослих можна доповнити перелічені засоби аспірином.

Для знеболювання зазвичай застосовують но-шпу та спазмалгон. Ці препарати дозволяють усунути перший виражений біль, викликаний травмою чи загостренням хронічної патології. Проте не забувайте, що потрібно також звернутися до лікаря, щоб пройти відповідну терапію та прибрати головну причину захворювання. Домашня чи дорожня аптечка — це лише ситуативна швидка допомога, а не повноцінне лікування!

Антигістамінні засоби та від укусів комах


Влітку зустрічається безліч різних комах, які можуть вкусити й тим самим викликати алергічну реакцію. При цьому в першу чергу місцево застосовують креми та бальзами для зменшення набряку, запалення та свербежу. Це може бути усім знайомий з дитинства псило-бальзам або інший сучасний препарат з подібною дією. 

Крім того, влітку на деякі продукти чи цвітіння рослин може виникнути алергія, тому в аптечці завжди має бути супрастин чи діазолін. Застосування цих лікарських засобів дозволяє зняти перші прояви захворювання. Проте для проходження цілеспрямованого лікування обов?язково проконсультуйтесь зі своїм сімейним терапевтом.

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.