Войти

Здорове харчування: найкраще з культур світу

Здорове харчування - це не просто спосіб харчування, а й спосіб життя.



Він передбачає вживання різноманітних та поживних продуктів, обмеження споживання шкідливих речовин (цукру, солі, насичених жирів) та помірне споживання калорій.

Можна харчуватись смачно та різноманітно, але при цьому дотримуватися принципів здорового харчування. Для цього можна скористатись досвідом кухонь різних країн.

У різних країнах існує безліч традиційних страв, які відрізняються своїми смаками та способами приготування, але при цьому є здоровими та поживними.

Навчитись їм так само просто, як і потрапити в casino Eldorado. Користуючись різноманітним меню, що охоплює страви з різних культур, можна кожен день харчуватись смачно та корисно.

Середземноморська кухня для здорового харчування


Найбільш корисною вважається середземноморська кухня. В ній багатий склад та помірна калорійність. Основним джерелом жиру в середземноморській кухні є оливкова олія. Вона багата на мононенасичені жирні кислоти, які необхідні для серця і судин. Також середземноморська дієта багата на свіжі фрукти та овочі, що містять вітаміни, мінерали та антиоксиданти, необхідні для підтримки здоров'я. Замість червоного м'яса, середземноморська кухня віддає перевагу рибі та птиці, в яких багато білка і низьких насичених жирів.

Спробуйте приготувати страви середземноморської кухні:

1. Салат Цезар. Інгредієнти: листя салату, куряче філе, сир пармезан, грінки з багета, оливкова олія, яйце, часник, лимон, гірчиця, сіль, перець. Куряче філе смажать до золотистої скоринки. Салатне листя змішують з курячою грудкою, грінками та порізаним сиром. Для заправки змішують оливкову олію, тертий часник, лимонний сік, гірчицю, сіль та перець.

2. Паелья. Інгредієнти: рис, куряче м'ясо або креветки, мідії, кальмари, цибуля, часник, червоний перець, помідори, шафран, оливкова олія, курячий бульйон, сіль, перець, петрушка. Цибулю та часник обсмажують на оливковій олії, потім додають м'ясо, морепродукти, нарізані помідори та червоний перець. Після деякого гасіння додають рис та курячий бульйон. Потім додають шафран для аромату та жовтого кольору паельї. Страва готується до тих пір, поки рис не вбере весь бульйон. Готову паелью посипають свіжою петрушкою.

Дослідження показали, що люди, які дотримуються середземноморської дієти, мають менший ризик розвитку серцево-судинних захворювань, ожиріння та діабету типу 2.

Середземноморська кухня для здорового харчування

Японська кухня для здорового харчування


Японська кухня також вважається здоровою, вона має низький вміст жирів, особливо насичених жирів, що пов'язано з помірним споживанням олії та жирних молочних продуктів. Також японці вживають багато риби, особливо сирої у вигляді суші та сашимі. Риба — відмінне джерело білка та поліненасичених жирних кислот, таких як омега-3, які сприятливо впливають на серцево-судинну систему.

Окрім суші в японській кухні є такі корисні страви, як рамен та темпура:

1. Рамен. Інгредієнти: яєчні локшина, бульйон (зазвичай на основі курячого чи свинячого м'яса), нарізане м'ясо (яловичина, свинина), водорості норі, яйце, зелень, цибуля, імбир. Локшину варять і кладуть у гарячий бульйон. У тарілку додають м'ясо, нарізані яйце, цибулю, норі та зелень. Подають гарячим.

2. Темпура. Інгредієнти: овочі (як цукіні, броколі, солодкий перець), морепродукти (креветки, кальмар), тісто для темпури, олія для смаження. Овочі та морепродукти занурюють у тісто для темпури та смажать у глибокій олії до золотистої скоринки. Подають із соусом темпура та крихтами норі.

Спробуйте страви інших культур, щоб зробити харчування різноманітним та здоровим. 

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.