Войти

Догляд за очима кішки

Здорові очі кішки не потребують особливого догляду.



лікар-офтальмолог вищої категорії медичного центру «АЙЛАЗ»  Поплавець Олена Володимирівна
 
Потрібно тільки періодично оглядати їх і в міру необхідності протирати вологою тканиною – це допоможе попередити небезпечні захворювання.
 
У деяких порід кішок, наприклад, перських або екзотів, часто, через особливості слізних проток, сльозяться очі. Очі таких кішок потребують щоденного догляду. Куточки очей бажано очищати маленької вологою ганчірочкою, але можна використовувати і вату. Візьміть ганчірочку, змочіть теплою кип'яченою водою або відваром ромашки, також можна скористатися спеціальними краплями, далі протріть очі та шерсть під ними. Для кожного ока використовуйте різні ганчірочки. 
 
Якщо у кішки злипаються вії, потрібно обережно провести по їх зовнішній поверхні вологим тампоном, від носа до кута ока. Робіть це до тих пір, поки очі не будуть вільно відкриватися та закриватися. Після цього промийте очне яблуко (капніть рідину на його поверхню) та, на завершення, висушіть шкіру навколо очей. Не торкайтеся до поверхні ока сухим матеріалом – він прилипне і, коли ви будете його від'єднувати, зніме верхній шар клітин.
 
І ще 3 дуже важливі поради:
  • буває, що у кішок утворюється слізний камінь, через нього з'являється жовтизна на шерсті, від неї дуже важко позбутися. У такому випадку, рекомендується скористатися спеціальним засобом від слізного каменю, а також не забувайте про гігієну очей;
  • здорові очі у кішки чисті та широко розкриті. Якщо з куточка ока виходить третя повіка (мигальна перетинка) та частково прикриває око, це може бути ознакою підвищення температури або появи інфекції, іноді це пов'язано з неполадками кишечника. Поява третьої повіки тільки на одному оці свідчить про проблеми саме з цим оком;
  • підвищене сльозовиділення (особливо якщо сльози каламутні та коричневого кольору), припухлість повік або почервоніння очей говорять про наявність респіраторного захворювання. У таких випадках краще звернутися до лікаря.
У разі появи будь-чого незвичайного в очах (кішка їх тре лапою, мружиться, часто моргає) або стороннього тіла, що неможливо дістати – негайно зверніться до ветеринара.
 
«АЙЛАЗ» бажає, щоб у кожного члена вашої родини був здоровий зір! 

 

МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ!

Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.