Войти

Чи може симптоматика коронавірусу вплинути на зір?

Для безпеки наших пацієнтів ми зв'язалися з колегами з Американської Академії Офтальмології, які повідомили про те, що новий спалах коронавірусу здатен викликати кон'юнктивіт.



 
Це пов'язано з тим, що пандемія передається при вдиханні частинок, що містять вірус, або при попаданні більших крапель на кон'юнктиву. Також він може поширюватися при контакті з об'єктом, зараженим вірусом, якщо після цього люди торкається рота, носа або очей.
 
 
Одночасний прояв таких симптомів, як підвищена температура, біль у горлі, почервоніння очей, може вказувати на підозру про наявність COVID-19 у пацієнта.

Що робити в такому випадку?
  • Звернутися за консультацією до сімейного лікаря.
  • Рекомендується тимчасово відкласти будь-який візит до офтальмолога, що не потребує оперативного втручання або хірургічної операції, на більш пізній термін.
  • Отримати безкоштовну консультації онлайн через мережі Skype і Telegram.
  • Спостерігати за розвитком і симптоматикою захворювання, а при ускладненні – зателефонувати в медичний центр і повідомити про необхідність в додатковому огляді, дотримуючись заходів безпеки для доктора та інших пацієнтів.
Якщо запалення ока не супроводжується підняттям температури та простудними явищами, то дуже малоймовірно, що це прояв COVID-19.
 
Що ж таке кон'юнктивіт?
 
Кон'юнктивіт – це запалення кон'юнктиви або слизової оболонки, яка вистилає внутрішню поверхню повіки. Кон'юнктивіт, викликаний вірусом, проявляється гостро та часто асоціюється з іншими ознаками ГРВІ. Вірусні кон'юнктивіти, як правило, зачіпають обидва ока та є заразними.
 
Захворювання передається безпосередньо брудними руками, через контакт зі слізної рідиною або через використання забруднених предметів (рушники, подушки, іграшки тощо).
 
Дотримання особистої гігієни в усі часи залишається надійним захистом від будь-яких інфекційних захворювань. Дотримання рук та обличчя в чистоті, обробка шкіри і предметів частого користування – перші кроки до повноцінного здоров'я!
 
Оскільки кон'юнктивіт є проявом інфекції, для його лікування застосовуються антибіотики. Сучасна офтальмологія у своєму розпорядженні має великий арсенал високоефективних антибіотиків, що швидко справляються із завданням. Однак самостійно призначити собі лікування неможливо. Багато клінік в умовах епідемії організували он-лайн консультації. Лікар підбере саме той антибіотик, що буде максимально ефективним для вас.
 
Що ж треба зробити, щоб не захворіти на кон'юнктивіт?
 
Правила прості:
  • дотримання правил гігієни;
  • індивідуальні засоби побуту та окремий рушник для обличчя;
  • утримання від відвідування громадських місць;
  • не чіпати обличчя руками, не терти очі;
  • не ділитися з рідними та близькими краплями та іншими засобами, що мали контакт зі слизовою очей;
  • в період весни в раціон харчування включайте якомога більше вітамінів та зберігайте бадьорість духу.

Якщо потрібна допомога – у вас є наша онлайн-служба фахівців. Звертайтеся! 

 

МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ!


 

Офтальмологічний центр "АЙЛАЗ" піклується про ваш зір і ваше здоров'я, тому на час епідемії коронавірусу відкрив онлайн-консультування пацієнтів через месенджери. Ви можете звернутися до наших консультантів-офтальмологів з 12.00 до 15.00 з понеділка по п'ятницю, використовуючи:

 Skype          Тelegram

Задайте питання лікарю-офтальмологу


Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.