Войти

Блефаропластика

Шкіра і підшкірна клітковина повік схильні до вікових змін в силу анатомічних особливостей: шкіра досить тонка, клітковина розташована поверхнево та схильна до набряку при водних питних навантаженнях, недосипанні, проблемах з серцем і нирками.



лікар-офтальмолог вищої категорії офтальмологічного центру АЙЛАЗ   Баринова Ганна Олександрівна
 
Саме тому шкіра повік втрачає тургор, з’являються «мішки», грижі, припухлість повік. Найчастіше стан повік є першим «індикатором» віку. Людина виглядає втомленою, похмурою, неохайною, літньою.
 
Блефаропластика – це пластична операція повік, що дозволяє значно змінити зовнішність людини, зробити її молодшою, життєрадіснішою, привабливішою.
 
Повіки помітно омолоджуються за рахунок видалення зайвої шкіри, що нависає над повіками, і жирових гриж. При уявній простоті, ця операція має багато нюансів, що позначаться на результатах.
 
Сьогодні блефаропластика пропонується в багатьох медичних центрах, причому за її виконання беруться як загальні хірурги, так і пластичні. А між тим, блефаропластика вимагає детального знання особливостей будови повік, тканин орбіти (порожнини, де знаходяться очі), іннервації ьа кровопостачання області навколо очей.
 
Тільки офтальмолог і офтальмопластичний хірург може делікатно і безпечно для ока провести таку операцію. Крім того, тільки пластичний офтальмохірург під час проведення блефаропластики може запропонувати пацієнтові одномоментно вирішити й інші косметичні завдання.
 
Що може запропонувати офтальмопластика:
 
  • заповнити виражену слізну борозну за допомогою перерозподілу жирової тканини. Така методика забезпечує більш постійний ефект і перешкоджає появі набряків нижньої повіки (дана методика дозволяє в подальшому не вводити в зону слізної борозни філери і не «посилює» контур повік);
  • позбавити від «темних кіл» під очима та ефекту «запалих очей» після надмірного видалення жиру (дана методика так само виконується за рахунок перерозподілу жирової тканини, створює ефект «розкритих», а не запалих очей);
  • підняти зовнішній край брови під час операції блефаропластики (зазвичай пластичні хірурги пропонують для створення цього ефекту періодичні ін’єкції ботулотоксину та використання ниток, що мають здатність розсмоктуватись, для натягування брів);
  • прибрати не тільки зайву шкіру на верхніх повіках, а й одночасно відкоригувати опущення повік, так званий птоз (ця операція виконується на м’язах, що піднімають верхню повіку, і виконується тільки офтальмохірургом);
  • змінити форму розрізу очей, надати їм мигдалеподібну форму за рахунок корекції зовнішнього краю повік (це хірургічне втручання так само виконується тільки пластичними офтальмохірургами, так як вимагає бездоганного знання анатомії ока та його придатків);
  • домогтися мінімальних рубцевих змін в області післяопераційного розрізу за рахунок мікрохірургічної техніки накладення швів.
 
Всі пластичні операції в клініці АЙЛАЗ проходять з використанням радіоножа.
 
Це означає, що всі розрізи безкровні. Під час проведення розрізу всі судини, які перетинаються, делікатно коагулюються, що дає можливість хірургу проводити операцію більш щадно, скоротити час операції, уникнути набряку та гематом в післяопераційному періоді.
 
Як правило, операція блефаропластики (в залежності від обсягу та розв’язуваних додаткових завдань) триває від 20-60 хвилин, проводиться під місцевою анестезією. Однак в нашій клініці є можливість, за бажанням пацієнта, провести будь-який вид загальної анестезії.
 
Використання радіоножа дозволяє максимально скоротити післяопераційний період, зменшити ймовірність післяопераційних гематом, набряку, та повернутися до звичайної соціальної активності в найкоротші терміни.
Операція блефаропластики виконується в амбулаторних умовах і вже через кілька годин після операції наші пацієнти можуть залишити клініку.
 
При бажанні наші пацієнти можуть скористатися стаціонаром, що зробить вашу операцію максимально конфіденційною та комфортною.
 
Спеціальні програми косметологічної реабілітації, включаючи фізіотерапію, мікроструми, традиційний лімфодренажний масаж, зроблять післяопераційний період коротким і комфортним.
 
Як правило, до роботи (завдяки атравматичним методикам хірургії) можна приступити вже через 7-10 днів, остаточний ефект після операції досягається через 1-2 місяці.
 
Блефаорпластика, проведена пластичним офтальмохірургом, чудова тим, що омолоджувальний ефект довготривалий, вирішує одночасно декілька естетичних питань (розріз очей, положення краю повік, опущення повік тощо).
 
Найбільш поширені питання щодо блефаропластики
 
Чи будуть закриватися очі після операції?
 
На тлі невеликого післяопераційного набряку повіки дійсно можуть 1-2 дня повністю не закриватися. Це явище тимчасове, але без адекватного спостереження і профілактичного лікування може призвести до серйозних наслідків. І це ще одна причина, за якою блефаропластику краще робити у офтальмолога.
 
Як часто потрібні повторні операції при корекції верхніх повік?
 
Дуже рідко. Все залежить від початкової розмітки ліній розрізу і це є одним з головних чинників успішної операції. Розмітка проводиться як в сидячому, так і в лежачому положенні; коригується при відкриванні, закритті та відведенні очей.
 
Які шви накладаються?
 
На нижні повіки накладається безперервний внутрішньошкірний шов. На верхніх повіках внутрішньошкірні шви використовуються тільки у молодих (до 35 років) пацієнтів, так як видаляється, в основному, тільки зайва ділянка шкіри і трохи жирової тканини. У більш пізньому віці потрібне видалення ще й ділянки кругового м’язу для більш довгострокового косметичного ефекту. В цьому випадку для ідеального зіставлення і шкіри і м’язів накладаються вузлові шви. Ці ультратонкі шви знімаються під мікроскопом.
 
Чи зможу я фарбувати стрілки будь-якої форми після блефаропластики?
 
Це питання обговорюється до операції, оскільки можливо максимально прибрати нависаючу шкіру біля зовнішніх кутів очей. Саме ця частина і заважає фарбувати стрілки на «східний» манер. 

Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: (044) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.