Войти

Як лікувати нежить у дитини: Лазорин та інші назальні спреї

Діти частіше за дорослих страждають на респіраторні захворювання. Неприємне явище нежитю у малюка знайоме кожній мамі. Як лікувати дитячий нежить, та які типи препаратів існують, ми розповімо у цій статті.



Як розвивається нежить

Нежить — результат розвитку інфекційного процесу у верхніх дихальних шляхах. Оскільки дитяча захисна система організму знаходиться на стадії розвитку та формування, нежить може розпочатися навіть від незначного переохолодження. Крім того, виділення з носа часто мають алергічну природу.       

Якщо нежить супроводжується непродуктивним кашлем, лікар може призначити Лазолван – препарат, що розріджує мокротиння. Офіційний сайт Лазолван в Україні доступний за посиланням: www.lasolvan.ua. На ньому можна дізнатися детальну інформацію про препарат.

Розрізняють три стадії нежитю у дітей:

1. Суха. У цьому випадку виділення з носа відсутні, але дитині важко дихати.

2. Катаральна. Закладеність носу та рясні прозорі виділення.

3. Запальна. У цьому разі на слизову оболонку діють бактерії, що викликає її запалення. Воно супроводжується густими виділеннями з носа жовто-зеленого кольору.

Нежить у дітей протікає важче, ніж у дорослих — малеча ще не може самостійно сякатися та відчуває виражений дискомфорт під час дихання. У будь-якому разі потрібно звертатися до дитячого лікаря.

Коли використовувати препарати швидкої дії

Коли у дитини починається нежить, не поспішайте застосовувати краплі від риніту. Адже більшість препаратів для дорослих не можна використовувати для лікування дітей. Судинозвужувальні засоби, наприклад, Лазорин, буквально за кілька хвилин знімають набряк та полегшують дихання. У його складі є евкаліпт, ментол та камфора, котрі пригнічують розмноження збудників хвороби.

Здавалося б, гарний засіб від нежитю у дітей, проте використовувати його потрібно з обережністю та лише після консультації лікаря. Застосування судинозвужувальних засобів не має тривати більш як 5, 7 або 10 днів.

Як допомагають розчини на основі морської води

Сіль має властивість виводити надлишок рідини та ефективно знімає набряки. Сольові гіпотонічні розчини пом'якшують слизові оболонки, швидко й ефективно розчиняють слиз, тим самим полегшуючи його відділення. Препарати не викликають звикання та не мають побічних ефектів, тому застосовувати їх можна з перших днів життя. Використовують назальні спреї Ріностоп Аква Бебі, Аква Маріс чи інші за рекомендацією лікаря.

Регулярне зрошення носових ходів засобами на основі морської води змиває зі слизової оболонки збудників хвороб, пил, пилок рослин тощо. При застосуванні сольових розчинів слід дотримуватися дозування та техніки промивання, адже надлишок рідини може спровокувати отит.

Профілактика нежитю у дітей

Щоб підтримувати здоров'я слизових оболонок, необхідно дбати про мікроклімат у дитячій кімнаті — робити вологе прибирання або вмикати кондиціонер на відповідний режим. Під час опалювального сезону повітря у квартирах дуже сухе. Для профілактики сухості слизової можна так само зрошувати ніс малюка морською водою.

Нежить може спровокувати серйозні ускладнення. Недуга стає хронічною, якщо її вчасно не вилікувати. До тяжких наслідків відносять отит, синусит та інші запальні захворювання дихальних шляхів, котрі можуть розвинутися через проведення самолікування та батьківську недбалість.

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про детей:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.