Войти

Хвороба, яку не можна називати

Під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі було озвучено ідею про те, що світові загрожує загадкова хвороба Х.



І нібито від неї можуть загинути в десятки разів більше людей, ніж від COVID-19. І весь форум був присвячений тому, як можна протистояти загрозам пандемії, пов'язаної з хворобою Х.

Після цього в ЗМІ почала з'являтися найрізноманітніша інформація про загадкову хворобу.

Пандемія 21 століття


Усі пам'ятають, як під час ковидної пандемії нам довелося тижнями сидіти вдома. Розваг, крім телебачення та онлайн казино слоти тоді було не багато. Ковід дав нам бум онлайн освіти та віддаленої роботи, за що ми йому дуже вдячні. Але не варто забувати, що від COVID загинули тисячі людей, а ще мільйонам довелося зазнати збитків, пов'язаних із:

   -   зупинкою промислових об'єктів;

   -   зменшенням туристичних потоків;

   -   неможливістю виробляти товари та послуги.

Ще однією значущою проблемою нового вірусу стала обов'язкова вакцинація вакцинами, які були протестовані у довгостроковій перспективі. Вже є дані про те, що деякі вакцини великих виробників мають на здоров'я людей патологічний вплив. А які ще побічні ефекти та наслідки для здоров'я відкриються у майбутньому, доки не знає ніхто.

Що таке новий вірус Х і чому його варто боятися


На цей час немає зафіксованих випадків нового захворювання. І на міжнародному форумі говорили про потенційну загрозу, яка може виникнути. Поняття хвороба Х виникло ще задовго до ковіда. У 2017 році вчені створили перелік найнебезпечніших захворювань, до яких віднесли:

   -   лихоманки (Ласса, Крим-Конго, Зіка);

   -   віруси (Ебола, Марбург, COVID-19);

   -   респіраторні захворювання (СРС, ТРС).

Після форуму з'явилося багато публікацій про хворобу Х, оскільки її було внесено до цього списку. Але на цю мить не зафіксовано жодного випадку захворювання якоюсь новою хворобою. І на самому форумі обговорювали лише потенційні погрози від виникнення нового вірусу.

Людство вже стикалося з новими захворюваннями. Останнім серйозним викликом став ковід, з яким хоч і не без втрат, але впоралися. Але міжнародна спільнота продовжує готуватися до невідомих викликів. Вчені моделюють ймовірність виникнення та поширення нових хвороб, щоб у разі реальної загрози бути готовим до них. Але нині реальної загрози пандемії немає.

 

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.