Войти

Протипоказання до імплантації зубів: в яких випадках встановлення імпланта не можна робити

Процедура імплантації зубів дає змогу відновити порушену цілісність зубного ряду та повернути усмішці колишню красу. Однак бувають випадки, коли проведення подібної операції не тільки може бути ускладнене, а й категорично протипоказане.



       Зрозуміти, чи можлива імплантація зуба Київ, можна тільки після професійної консультації стоматолога.

Які існують протипоказання для імплантатів?


Протипоказання до імплантації зубів поділяються на кілька категорій:

   -   абсолютні - проведення операції неможливе за жодних умов;

   -   тимчасові - стан може покращитися з часом;

   -   відносні - лікар спостерігає за станом пацієнта і на власний розсуд приймає рішення про призначення операції.

Абсолютні


Серед категоричних заборон на проведення дентальної імплантації:

   -   афтозний стоматит;

   -   декомпенсований цукровий діабет;

   -   дисфункція щитоподібної залози;

   -   злоякісні новоутворення;

   -   променева терапія;

   -   психічні розлади;

   -   ревматоїдні процеси;

   -   туберкульоз.

Тимчасові протипоказання


До них можна віднести такі стани людського організму:

   -   вагітність або лактація;

   -   відновлення після хірургічної операції;

   -   інфекційні хвороби.

Тимчасове протипоказання до імплантації зубів – це вік, молодший за повноліття, оскільки в цьому віці щелепа ще не закінчила формуватися.

Відносні


Ці клінічні стани здатні викликати ускладнення, а після операції на відновлення потрібно набагато більше часу. Однак, якщо імплантолог прийме рішення, що ризик серйозних ускладнень невеликий, операція допускається.

Серед таких протипоказань:

   -   Різноманітні дефекти альвеолярного відростка. Це саме та частина щелепи, куди вставляється імплант. Перед операцією рекомендується остеопластика.

   -   Хвороби ротової порожнини. Через них у ротовій порожнині постійно присутні бактерії, здатні викликати серйозні інфекційні ускладнення в післяопераційний період.

   -   Бруксизм. Говорячи простою мовою, це скрипіння зубами вночі. Зазвичай трапляється при підвищеному тонусі жувальних м'язів. Людина ризикує випадково пошкодити вже пошкоджені операцією ясна, що спровокує відторгнення імпланта.

   -   Брак кісткової тканини. Перш ніж встановлювати імплант, бажано виконати повноцінне нарощування кісткової тканини, зазвичай проводиться для верхньої щелепи.

   -   Патології прикусу. В окремих випадках порушення прикусу здатне призвести до підвищення навантаження на металевий імплант, що може спровокувати відторгнення.

Здебільшого правильна підготовка і лікування дозволяють досить успішно прибрати багато які протипоказання до імплантації зубів із категорії відносних.

Імплантація та хвороби


Стоматолог може відмовити в імплантації з різних причин. Наприклад, це зниження якості роботи імунітету, виникнення ризику розвитку різноманітних ускладнень.

Водночас у пацієнтів з різноманітними сторонніми хворобами сама операція з дентальної імплантації здатна викликати тяжкі загострення медичних симптомів. Далі розглянуто деякі з них.

Діабет


Насправді у людей, хворих на цукровий діабет, не обов’язково можуть виникнути ті чи інші проблеми с імплантатами. Але тільки якщо це захворювання повністю підконтрольне пацієнтові та лікарю. Однак є деякі нюанси, які не можна не врахувати.

Наприклад:

   -   Дентальна імплантація має проводитися під наглядом ендокринолога.

   -   Дозволена така операція лише пацієнтам із діабетом компенсованої стадії. Це означає, що рівень глюкози не повинен перевищувати 6 ммоль протягом певного терміну - від 3 місяців до 1 року.

   -   Якщо у пацієнта діабет другого типу, тоді треба мати на увазі, що ризик відторгнення дентального імплантата значно нижчий, ніж в інших випадках, оскільки їхня кісткова тканина перебуває в хорошій формі. У такому разі лікування буде більш дієвим.

Імплантація зубів у Броварах - клініка імплантології зубів | Мрия

Пародонтит


Нові зуби не тільки можна, а й потрібно ставити. Однак до поточної проблеми потрібен всебічний підхід. Тільки так можна розв’язати проблему високої рухливості зубів і не допустити руйнування здорових одиниць.

Вірусні хвороби


У цьому випадку дентальна імплантація заборонена тільки в сам період хвороби, коли організм перебуває на стадії боротьби з інфекцією. Після стадії загострення має минути мінімум 2 тижні.

Гайморит


Усе залежить від того, з якою щелепою доведеться працювати. Якщо операції потребує нижня - тоді гайморит не є протипоказанням до встановлення зубних імплантів. Якщо верхня - тоді хворобу можна назвати відносним протипоказанням, бо встановлений імплант перебуватиме дуже близько до гайморових пазух.

Загалом же більшість захворювань - це не перешкода для проведення дентальної імплантації. Часто справа саме в стані організму при цьому. Імплантолог ухвалює рішення на основі не тільки наявної хвороби, але також її тривалості, поточного стану пацієнта та ефективності проведеної терапії.

 

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.