Войти

Майбутнє ігрової індустрії: на які зміни чекати геймерам?

Безумовно, головною подією кінця минулого року в індустрії комп?ютерних ігор став довгоочікуваний офіційний анонс GTA VI, проте її вихід очікується лише 2025 році, а інтенсивність розвитку ринку натякає, що до цього часу можуть змінитися як загальні тенденції, так і розташування сил на ринку взагалі.



Прибутки ринку зростатимуть


За прогнозами аналітиків до 2026 року ігровий ринок буде впевнено зростати та досягне загальна прибутковість сягне 204 млрд доларів, тоді як 2023 рік приніс близько 184 млрд. Варто зазначити, що минулий рік став першим, коли прибутковість почала зростати після короткочасного спаду у 2022 році.

До речі, схожу тенденцію експерти прогнозують і для ринку азартних розваг, які зосереджуються на мобільних пристроях. Насамперед це стосується двох провідних напрямків - букмекерів на кшталт Парівін та онлайн казино. 

Окрім загальної капіталізації індустрії збільшуватиметься і роль власне гравця - на новий рівень має вийти соціальна взаємодія, зросте кількість багатокористувацьких онлайн ігор, а доля ігрового контенту, який будуть створювати гравці також набуде більшого значення. 

Аналітики підкреслюють, що сучасні високобюджетні комп?ютерні ігри потребують більших ресурсів на етапі виробництва, що своєю чергою впливатиме на частоту їх виходу. Разом з тим підтримати необхідний баланс мають технології штучного інтелекту, які у 2024 році активно будуть інтегруватися у розробку.

Нові консолі посилять інтерес аудиторії

Нові консолі посилять інтерес аудиторії


Окрім власне ігор, які вже анонсовані або знаходяться на первинних етапах розробки, інтерес до ігрової індустрії посилить вихід нових ігрових консолей. У 2024 році очікується суттєве оновлення модельного ряду від лідерів ринку:

   -   PS 5 Pro;

   -   Nintendo Switch 2;

   -   Xbox Series X.

Своєрідні перегони озброєнь має стати логічною реакцією на швидкий розвиток ігрових технологій та має подарувати друге життя кожній з консолей.

Не знизиться і популярність сервісів підписок, що надає доступ до великої бібліотеки, проте приріст нової аудиторії може сповільнитися, як запевняють аналітики видання Newzoo. Натомість гравцям слід очікувати збереження тенденції до кросплатформеності - справжніх ексклюзивів з часом ставатиме все менше, адже розробники та видавці вбачають очевидну вигоду в тому, щоб спочатку випустити гру на консолі, а згодом перевидати її на ПК. Приклади God of War, Horizon Zero Dawn або Days Gone раніше підтвердили цю теорію, а згідно з анонсами попереду можна чекати на The Last of Us Part II та Gran Turismo 7.

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про спорт:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.