Войти

Як встановлюють імпланти зубів?

Імплантація зубів - популярна практика у стоматології. Проте багато пацієнтів бояться процедури, оскільки не знають, як саме вона проходить.



     Зазначимо, що будь-яка операція переноситься легше, якщо людина обізнана про перебіг подій. Тому ми докладно розповімо, як встановлюють імпланти зубів у Клініці Сімейної Стоматології «Дент-Хаус».

Підготовка до імплантації


Щоб установка імпланту пройшла без сучка та задирки, необхідна правильна підготовка до процедури. Спочатку – це консультація та огляд у лікаря. Далі обов'язково потрібно провести:

   -   рентгенографію – панорамний знімок щелепи;

   -   санацію порожнини рота (пломбування зубів, видалення зубного каменю, лікування ясен);

   -   обстеження організму (аналізи крові та інші дослідження за показаннями).

У деяких випадках потрібна комп'ютерна томографія, видалення зубів або коріння, нарощування кісткової тканини та інші процедури.

Пацієнту необхідно чесно розповісти лікареві про наявні захворювання – деякі з них можуть бути прямим протипоказанням до встановлення імплантів. Лікар також дасть рекомендації щодо способу життя, який необхідно вести перед процедурою.

Підготовка до імплантації

Терміни імплантації


Імплантація зубів буває двох видів: класична та одномоментна. Залежно від типу процедури терміни можуть бути різними. У класичному випадку імплантування вживлення займає в середньому 3-6 місяців. Якщо йдеться про одномоментний етап, то терміни скорочуються до 2–3 місяців. Це пов'язано з тим, що імплантат вживлюється в ясна в день видалення зуба.

Вигляд процедури визначає фахівець залежно від ситуації пацієнта.

Етапи встановлення


Усього виділяють 4 етапи встановлення імпланту:

1. Підготовка (огляд, збирання анамнезу, санація та інші процедури).

2. Встановлення штифта. Процедура проводиться під місцевою анестезією. Лікар розрізає або проколює ясна, а потім робить отвір у кістковій тканині. У нього вкручується штифт (штучний корінь) – нижня частина імпланту. Зверху встановлюються заглушки. Потім краї ясна зашивають. Процедура займає близько 20–40 хвилин.

3. Встановлення формувача. Через 3-6 місяців, коли штучне коріння повністю прижилося, можна приступати до наступного етапу. Для цього лікар знову розкриває ясна і встановлює формувач. Цей елемент необхідний для утворення рівного та природного контуру навколо штифта.

4. Встановлення абатменту. Через 1–3 тижні, коли слизова оболонка відновиться і заживе, лікар встановить абатмент – елемент, на який кріпитиметься штучний зуб (коронка).

5. Встановлення коронки. Це останній етап імплантації. Лікар зніме зліпок, на основі якого у лабораторії виготовлять коронку. Також може бути встановлений незнімний протез.

Після цього лікування можна вважати закінченим.

Тривалість лікування


У середньому імплантація зубів займає від 3 місяців до пів року. Якщо потрібна попередня підготовка, час лікування може збільшитись.Також все залежить від клінічної ситуації та індивідуальних особливостей пацієнта – як довго триватиме приживлення імпланту, загоєння ясен.

Чи болить під час операції?


Багато пацієнтів уникають встановлення імплантів через те, що бояться болю. Насправді процедура абсолютно безболісна, оскільки проводиться після анестезії. Пацієнтам, які патологічно бояться болю, пропонують лікування під седацією (щось на кшталт загального наркозу).

Імплантація зубів – непроста процедура, проте вона допоможе розв'язати ваші проблеми на довгі роки. Штучний зуб виглядає як справжній і не завдає клопоту. Тому не сумнівайтеся – головне, довіритись професіоналам.

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.