Войти

Омега 3. Чи обов’язковий риб’ячий жир для вживання

Риб’ячий жир – один із головних компонентів здорового людського організму. Який вплив має на тіло Омега 3. Як варто вибирати харчову добавку для включення в щоденний раціон.



Про користь Омега 3 відомо вже давно. Його використовують для:

   -   профілактики розвитку рахіту у дітей; 

   -   сприяння росту організму;

   -   зміцнення імунітету.

Під час вивчення життя народів Півночі, вчені отримали несподівані дані про риб'ячий жир. Виявилось, що він надзвичайно корисний. Відкриття здійснили в той момент, коли кілька науковців зацікавилися причинами тривалого життя, здоров'я ССС та відсутності проблем з артеріальним тиском в ескімосів і жителів острова Гренландія . Дослідження тривало кілька років і закінчилося дивовижним відкриттям речовин під назвою “жирні кислоти”. Спеціалісти звернули увагу на різноманітні жирні продукти, а саме рибні продукти, які були включені до щоденного раціону. Згодом були виділені певні, які отримали назву. 

Що таке жирні кислоти, які його види


Серед Омега 3 виділяють кислоти:

   -   ейкозапентаєнову (ЕПК);

   -   докозагексаєнову (ДГК).

Речовини віднесли до гормоноподібної групи, які передають інформацію між клітинами та регулюють функцію імунітету, серцево-судинної, репродуктивної та опорно-рухової систем.

Жирні кислоти поділяють на: 

1. Насичені.

2. Поліненасичені.

3. Мононенасичені. 

Риб'ячий жир є одним із природних джерел Омега 3, який організмом самостійно не виробляється. В стандартних умовах їжа не забезпечує необхідну кількість поживної речовини, тому людині варто приймати їх у вигляді харчових добавок. А вона надзвичайно важлива, оскільки стимулює розумову діяльність. Людина відкриває в собі неймовірні можливості, вона може запускати навіть нові слоти автомати в онлайн казино і поповнювати виграшний баланс великими сумами.

Правила вибору Омега-3


Обираючи харчову добавку слід приділити увагу інструкції на упакуванні:

1. Упаковування не повинно бути прозорою: світлі Омега-3 окислюються.

2. Форма випуску. Найчастіше продається в розчинних капсулах, які дозволяють людині не відчувати специфічний смак речовини.

3. Ступінь очищення. Океанічна риба містить важкі метали, тому важливо, щоб сировина очищалася способом молекулярної сублімації. В описі продукту шукайте позначки: «багаторівневе очищення», «фармацевтичний ступінь очищування», «молекулярна дистиляція».

4. Сертифікати.

5. Термін придатності.

6. Склад. Добавка повинна містити EPA і DHA.

Включення кислот до раціону позитивно впливає на організм

Включення кислот до раціону позитивно впливає на організм:

1. Очищає судини від шкідливого для нас холестерину, збільшує їх еластичність та зменшує ризик тромбозу, інфаркту,  атеросклерозу, ішемічної хвороби.

2. Містить вітаміни D і A важливі для розвитку суглобової тканини та зміцнення скелета. Віт. D впливає на кальцієвий обмін, підтримуючи здоровий розвиток кісток.

3. Зміцнюють захисні функції організму.

4. Нормалізує менструальний цикл, зменшуючи виразність фіброаденом. Допомагає зменшити кількість доброякісних новоутворень в молочних залозах.

5. Важлива для нормального функціонування НС, органів зору та когнітивної активності. Вона покращує зір, пам'ять, увагу та загальну когнітивну функцію.

6. Допомагають виробляти серотонін, гормон щастя (зменшують рівень тривожності та депресії).

Омега-3 приписується часто лікарями для профілактики та лікування раку. Запобігає появі онкології та підвищує чутливість ракових клітин до променевої та хімієтерапія.

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.