Войти

Мета лазерної корекції зору

Мета корекції зору полягає в зміні заломлюючої сили ока так, щоб зібрати промені точно на сітківці. Саме з цією метою люди носять окуляри та контактні лінзи.



Однак ці способи корекції дають добрий зір лише на той час, коли вони використовуються і не позбавляють людину від проблеми поганого зору. 

Ефективне відновлення зору https://lvivmedicalcenter.com/services/ophthalmology/ в медичному центрі LMC – проводимо лазерну корекцію за різними методиками, ефективне лікування глаукоми, діабетичної ретинопатії, відшарування сітківки ока, операції з видалення катаракти тощо. Використовуємо сучасні методики. Лікуємо навіть складні випадки. Звертайтесь!

Лазерна корекція зору чи рефракційна хірургія – лікарська маніпуляція із застосуванням сучасних лазерних технологій для виправлення наступних діагнозів:

   -   міопія (близорукість);

   -   гіперметропія (дальнозоркість);

   -   астигматизм.

На відміну від окулярів або контактних лінз, лазерна корекція кардинально вирішує проблему поганого зору, і ніякі додаткові пристрої для того, щоб добре бачити, ніколи більше не знадобляться.

Методи корекції зору


Загалом у медицині застосовуються такі види корекції гостроти зору:

   -   Очкова корекція – це всі види окулярів, що дозволяють підвищити гостроту або покращити якість зору пацієнта. 

   -   Контактна корекція – виправлення зору за допомогою контактних лінз, які розташовуються безпосередньо на поверхні очей.

   -   Хірургічна корекція – до хірургічної корекції зору належать усі оперативні втручання, які врешті-решт допоможуть пацієнтові краще бачити. Найчастіше такі маніпуляції потрібні при різних захворюваннях.

Лазерна корекція зору відрізняється від звичайної хірургії тим, що тут не відбувається безпосереднього контакту будь-яких інструментів з оком. Усі маніпуляції виконуються за допомогою спрямованого лазерного променя. У лазерній корекції зору найбільш поширені три типи: фоторефракційна кератектомія (ФРК), LASIK і ReLEx SMILE. Їх основна відмінність у методиці та галузі застосування інструментів:

1. ФРК (PRK) – вплив проводиться безпосередньо на зовнішню поверхню рогівки;

2. LASIK (Лазерний кератомілез) – вплив на внутрішні шари, які попередньо оголюються дотичним зрізом хірургічного інструменту і відгинанням клапана, що вийшов;

3. ReLEx SMILE – вплив на внутрішні шари, але без формування клапана.

Принципи ФРК і LASIK, власне, є конкуруючими, навіть взаємно доповнюють одне одного. Поверхневими методами типу ФРК прийнято і доцільніше виконувати операції з корекції міопії та складного астигматизму, пов'язаного з короткозорістю, корекція інших рефракційних порушень ефективніша при використанні клапанних технологій, тобто LASIK.

Більше інформації про проведення корекції зору лазером: https://lvivmedicalcenter.com/blog/lazerna-korekcziya-zoru/ можете прочитати за посиланням на статтю нашого медичного центру LMC, де  описуються покази і проти покази, а також детальніше про процедуру LASIK. 

Матеріали про процедуру LASIK на сайті української Вікіпедії: https://uk.wikipedia.org/wiki/LASIK

Лазерна корекція при різних порушеннях зорового апарату


Гіперметропія (дальнозоркість) – це стан органів зору, при якому зображення фокусується в площині за сітківкою, а не на ній. У результаті всі предмети стають нечіткими. Гіперметропія може виникнути у будь-якому віці. 

Поєднує далекозорість вікову та звичайну той факт, що людині важко сфокусувати зір на предметі поблизу: зображення «пливе».

Корекція зору за допомогою лазера – дієвий спосіб відновлення зору при далекозорості слабкого і помірного ступенів, який дозволить на довгі роки забути про окуляри або контактні лінзи.

Міопія або короткозорість – це порушення рефракції - заломлення світла в оці. Внаслідок захворювання зображення формується перед сітківкою, щоб сфокусуватися на предметі, людині потрібно тримати його прямо перед очима. Короткозорість може бути вродженою або набутою, як правило, посилюється з віком.

Операції при короткозорості належать до косметичних. Це означає, що не існує абсолютних показань до їх проведення, все залежить від бажання пацієнта, його прагнення до комфорту та відмови від використання окулярів та контактних лінз.

Переваги лазерної операції: 


1. Безпека – спостереження за пацієнтами показали, що подібний вид втручання є безпечним і дуже ефективним.

2. Можливість застосування при різних очних захворюваннях – у разі відсутності у пацієнтів протипоказань, лікування зору лазером допоможе повернути добрий зір при багатьох захворюваннях.

3. Швидкість проведення операції – тривалість процедури становить не більше 15 хвилин.

4. Безболісність - пацієнт лише відчуває дотик в процесі проведення операції.

5. Стабільні результати – за умови відсутності у пацієнта прогресуючої міопії правильна форма рогівки після лазерної корекції збережеться на довгі роки.

Астигматизм – порушення зору, що часто зустрічається та викликане вродженими змінами форми рогівки. Астигматизм виникає внаслідок деформації двох основних меридіанів ока –  вертикального та горизонтального. Заломлююча сила по основних рогівкових осях і визначає різновид астигматизму:

  -  Прямий астигматизм – максимальна заломлююча сила спостерігається у вертикального меридіана.

  -  Зворотний має місце, коли найбільше заломлення має місце в області горизонтальної осі.

  -  Астигматизм з косими осями – внаслідок деформації рогівки основні меридіани не збігаються з горизонтальною та вертикальною осями очного яблука.

Наразі стали популярні операції при астигматизмі за допомогою лазерної енергії. Такі методи дозволяють проводити лікування максимально швидко та з найменшою ймовірністю побічних ефектів. Переваги лазерного втручання такі ж, як і при короткозорості та далекозорості.

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.