Войти

Лазерне лікування зору в медичному центрі OCULUS

Лазерна корекція зору є однією з найпоширеніших хірургічних процедур у світі. Вона швидка, безпечна і безболісна, а її наслідки постійні.



Повна гострота зору досягається вже через кілька тижнів після процедури.

Чому варто обрати лазерну корекцію зору


   -   Стійкий ефект, який помітний на другий день після процедури.

   -   Процедура коротка і безболісна, триває кілька хвилин.

   -   Комфорт - завдяки лазерній корекції зору пацієнтам більше не потрібно носити контактні лінзи чи окуляри.

   -   Безпека - це один з найбезпечніших методів усунення дефектів зору, з низьким ризиком ускладнень.

   -   Одноразова інвестиція - вибір цього виду лазерного лікування зору виявляється більш вигідним для пацієнта в фінансовому плані порівняно зі стандартними засобами (лінзи, окуляри, аксесуари), якщо врахувати їх використання, відвідування спеціалістів і рекомендовані аналізи протягом кількох років.

Що таке лазерна корекція зору


Лазерна корекція зору - одна з операцій рефракційної хірургії, яка використовує дію лазерної енергії на поверхню ока. Лазерний промінь моделює поверхню рогівки, надаючи їй відповідну форму, фокусуючи світло на сітківці і, як наслідок, усуває дефект зору. Лазер, який використовується під час процедури, не нагріває тканини ока і ні за яких обставин не може обпалити або іншим чином пошкодити око. Вироблений ультрафіолетовий промінь є абсолютно холодним.

Кваліфікація процедури


Лазерна корекція зору зазвичай проводиться людям старше 21 року зі стійким дефектом зору (іноді процедура підходить людям молодшого віку, дорослим). Однак рішення про те, чи схильний даний пацієнт до лікування, приймає лікар на основі діагностичних досліджень і бесіди з пацієнтом. У ньому детально розповідається про те, що передбачає процедура, а також наводиться метод лазерної корекції зору, який буде найбільш ефективним у конкретному випадку. У свою чергу, це можливість для пацієнта поставити запитання. Тести тривають приблизно 1,5 години.

Лазерна корекція зору – це миттєва, малоінвазивна та постійна процедура, яка проводиться під місцевою анестезією (закапуванням очних крапель). Це займає кілька хвилин і безболісно. Під час корекції пацієнт знаходиться в свідомості і контактує з хірургом. Метою процедури є корекція форми рогівки відповідно до дефекту. Проводиться на зовнішній частині ока, але непомітно для пацієнта. Вся процедура, включаючи відпочинок після процедури, займає близько 2-3 годин.

Щоб дізнатись вартість та більше інформації про проведення лазерної корекції зору у Львові https://oculus.lviv.ua/areas/ophthalmology/lazerni-metodi-likuvannya/ переходьте на сторінку медичного центру OCULUS – це єдиний центр у західному регіоні України, де для лікування використовують сучасний лазер Iridex IQ810 (США). 

Що таке лазерна корекція зору

Реконвалесценція


Кожен пацієнт одужує по-різному та залежить від обраного методу лазерної корекції зору, але зазвичай через кілька днів можна повернутися до повсякденних справ. Протягом декількох годин після процедури спостерігається затуманення зору, можлива світлобоязнь, сльозотеча, печіння, відчуття стороннього тіла в оці. Це природно, і ці симптоми зникають самі по собі через короткий час. У свою чергу стабілізація гостроти зору може тривати до кількох тижнів. Під час одужання ви повинні відвідувати контрольні візити та дотримуватися рекомендацій лікаря.

Лазерна корекція зору проводиться, коли зір повністю сформований і дефект зору стійкий. Ідеальними кандидатами є люди віком 21-55 років. Основою кваліфікації для процедури є детальні аналізи, на основі яких лікар приймає рішення про кваліфікацію та пропонує методи лікування.

Сама процедура проводиться амбулаторно (після процедури пацієнт повертається додому) і триває всього кілька хвилин. Лазерна корекція зору проводиться під місцевою анестезією за допомогою анестетичних крапель. Усунення дефекту і відновлення здатності бачити є постійним. Лише в особливих випадках необхідно проводити повторну корекцію, тобто повторювати процедуру. Це стосується лише приблизно 2-3% пацієнтів.

Дефекти зору можуть з'явитися після 40 років в результаті природного процесу старіння ока. У такій ситуації може знадобитися корекція окулярами або лінзами. Тим не менш, дефект ніколи не буде таким великим, як до лазерної корекції!

Рекомендації щодо лазерної корекції зору включають: астигматизм, далекозорість або короткозорість. Остання може з’явитися з віком та/або бути результатом факторів зовнішнього середовища. Тому все більше людей мають проблеми із зором - це явище стає все більш поширеним. Це наслідок того, як змінюється наш світ. Ми не дивимося на далекі від нас об’єкти, а натомість все частіше фокусуємо очі в безпосередній близькості на екрані смартфона чи комп’ютера.

Дітям і людям до 21 року не можна проводити лазерну корекцію зору. Це пояснюється тим, що очі все ще перебувають у фазі росту приблизно до 21 року, тому дефект може змінитися. У деяких випадках молодші (дорослі) люди кваліфіковані для процедури, якщо їхній дефект стабільний протягом принаймні року.

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.