Войти

Як досягти рівного холодного відтінку блонда, світло-рожевого та блакитного волосся

Рожевий з металевим відблиском, ніжно-блакитний, сріблясто-попелястий — у світлій гамі десятки розкішних холодних відтінків. А ось проблема постає завжди одна — як зробити колір чистим, рівним і сяйним, без жовтизни та інших неприємних сюрпризів.



Що на це впливає? І чи можна виправити ситуацію після невдалого фарбування? Розглядаємо у статті.

Правила якісного та безпечного фарбування


Більша частина успіху залежить від обраних продуктів для фарбування та подальшого догляду. Якщо ви не готові до ризикованих експериментів і хочете зберегти шанс на принадний блонд, віддайте перевагу професійній косметиці.

На https://eva.ua/ua/12831-13265/professional-naja-kosmetika-dlja-volos/ ви знайдете фарби, окислювачі, лінійки догляду для шкіри голови та волосся різних типів, зокрема для підтримки кольору після фарбування.

Щоб отримати ідеальний відтінок, потрібно освітлити волосся. Особливо якщо у вашому природному кольорі переважає теплий тон. Для світлого волосся також може знадобитись знебарвлення, наприклад для таких відтінків, як медовий, мідний, світло-коричневий. Якщо нанести фарбу без підготовки, є ризик отримати брудний зеленуватий колір.

Результат фарбування залежить від вихідного тону, структури волосся, ступеня його пошкодження. На ламкому, сухому і травмованому волоссі процедуру краще не проводити. Спочатку обріжте посічені кінчики та пройдіть курс відновлення за допомогою спеціальних шампунів, масок, бальзамів і сироваток.

Під час вибору фарби скористайтеся таблицею відтінків (таку додає кожен бренд) і чітко дотримуйтесь інструкції змішування продуктів. Якщо у вас складне фарбування, краще відразу звернутися до досвідченого колориста. У разі занадто темного вихідного відтінку (рівні тону 1–6) не намагайтеся відразу вийти в блонд. Змінюйте колір поступово, починаючи з інших видів фарбування: балаяж, колорування, мелірування.

Іноді фарбування дає непередбачуваний результат. Попередньо зробіть тестове пасмо, яке не буде помітним на розпущеному волоссі. Так ви точно переконаєтеся, що це потрібний відтінок.

Фарбування краще проводити наступного дня після миття голови. Напередодні не використовуйте бальзам. Оскільки бальзамам властиво закривати кутикулу, пігменту в таких умовах буде дуже складно проникнути вглиб.

Часта помилка — нанесення фарбника поверх стайлерів. Частинки лаку, пінки, гелю створюють невидиму плівку на волоссі, що ускладнює проникнення фарби. Можуть утворитися плями або проявиться не той колір.

Використовуйте професійні м’які освітлювачі, які містять безпечні компоненти та зберігають структуру волосся. Наприклад, Revlon Gentle Meches Soft Lightener без аміаку змінює тон з 5 рівня до 9, запобігає появі жовтизни та оживляє загальний вигляд. Натуральну основу засіб освітлює на ½–1 тон.

Для отримання рівномірного блонда наносьте фарбу спочатку на корені, а потім на всю довжину. На кінцях волосся більш пористе, тому пігмент проникає швидше та працює краще. Якщо нанести фарбу відразу на всю довжину, з’явиться ефект зворотного омбре. Ближче до кінців фарбування буде інтенсивнішим.

Що робити з неоднорідним відтінком


Найочевидніший варіант — довірити роботу над помилками майстру. Якщо такої можливості немає, можна спробувати виправити ситуацію своїми силами.

Пофарбуйте волосся ще раз. Освітлюватися вдруге не варто, просто спробуйте перекрити невдалий колір темнішим.

Помийте голову відтінковим шампунем. Оберіть відтінок трохи темніший за найтемніший колір на волоссі, так ви швидше досягнете однорідності.

Вирівнювання кольору освітленого волосся


Освітлення в домашніх умовах часто проходить невдало, особливо у новачків. Якщо частина волосся пожовтіла, не потрібно травмувати його повторно. Спробуйте вирівняти колір щадними методами.

Тонувальні фарбники діють дуже делікатно. Вони містять целюлозні полімери й аналогічні речовини, що створюють на полотні волосся щільний і рівномірний відтінок. Деякі фарбники такого типу нейтралізують фон освітлення, що проступає на волоссі. У прикореневій зоні витримуйте засіб довше, оскільки кінчики більш пористі та всотують продукт швидше.

Безпечні для волосся відтінкові засоби не так значно коригують тон, як фарбники, але в домашніх умовах вони незамінні. Зверніть увагу на гаму Kerastase Blond Absolu. Шампунь і маска Ultra-Violet нейтралізують жовтий відтінок, відновлюють холодний сяйний блонд, захищають волосся від сухості та впливу вільних радикалів.

Закріпіть результат за допомогою грамотно підібраного домашнього догляду, спрямованого на підтримку кольору. Лінійка L’Oreal Blondifier підходить ідеально: зберігає структуру, розгладжує кутикулу, надає світлому волоссю яскравого гарного відтінку і не обтяжує його.

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про красоту:
Меню раздела Красота
 
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.